2015. január 28., szerda

Mákos-kivis pohárkrém

0 megjegyzés
Akár már egy pohárkrémes menüt is létrehozhatnék, mostanság annyi pohárkrémes bejegyzés készül. :)
Ez most egy csuda finom mákos-kivis. Simán mákosan is megállja a helyét, aki szereti a mákot, ezt imádni fogja.

Hozzávalók: (2 adaghoz)
50g cukor
60-70g (darált)mák
fél csomag vaníliás pudingpor
4dl tej 
4-5 kiskanál vaníliás cukor (vagy egy csomag)
1-2 kivi (1 nagyobb is elég)
1tk zselatin
a kivitől függően cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A mákot a cukorral megdaráljuk, hozzákeverjük a pudingport, majd szép lassan hozzáadjuk a tejet. Én vízgőz felett sűrítettem be, de közvetlenül a tűzön is lehet, mint egy pudingot. Ha kész kihűtjük, belekeverjük a vaníliás cukrot. Aki szeretné ízesítheti még citromhéjjal, az jól megy a mákhoz, de nélküle is finom volt.

A kivizseléhez leturmixoljuk a kivit, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, felmelegítjük. Nem fog nagyon besűrűsödni, de mikor hűl behúzza a zselatin. Ezt is kihűtjük.

Aztán tetszés szerint poharakba halmozzuk a krémeket, behűtjük, és fogyaszthatjuk is.

Annó

2015. január 25., vasárnap

Ékszertartó (DIY)

0 megjegyzés
Különböző technikákkal rengeteg ékszer, kiegészítő készül nálunk, amiket nehéz szépen tárolni. Dobozokban, polcokon össze-vissza voltak letéve. Ezért jött az ötlet, hogy készítsünk egy ékszertartót, amin rendszerezetten, látható helyen lehet tárolni őket.

Még maradt egy kis faanyag a nyáron szerzett raklapomból, így azzal dolgoztam. Ez a projekt, amolyan maradékhasznosításról is szólt, mert maradék fákból, és a varrós szekrény festékét felhasználva készült.

A hátlapot sötétzöldre festettem és fehérrel mintákat  készítettem rá. A keretet alkotó lécek pedig a már említett türkiz színt kapták.

 Annó

2015. január 24., szombat

"Rakott krumpli"

0 megjegyzés
Egy krumplis-hagymás étel készült ebédre. Nagyon egyszerű, csak elő kell készülni hozzá, a krumplit nagyon vékonyan felszeleteljük, a hagymát szálasra vágjuk. Nem is kell más hozzá, csak egy kis kakukkfű, só, bors és néhány kanál húsleves.


Egy hőálló tálba sorakoztatunk egy réteget a krumpliszeletekből, megszórjuk a szálakra szedett hagymával, majd a kakükkfűvel, sózzuk, borsozzuk. És így folytatjuk...
A tetejét krumplival zárjuk, néhány kocka vajat teszünk rá, meglocsoljuk 1-2 merőkanál levessel és készre sütjük.

Az eredeti recept Tom Kerridge-től származik, abban egy nagy szelet bárányt süt meg a krumpli tetején. Úgy biztosan még finomabb, hogy a hús íze átjárja a krumplit. De így önmagában elkészítve köretnek sem rossz. :)
Annó

2015. január 17., szombat

Kecsketejes arckrém

0 megjegyzés
A szappankészítés után most a krémkészítésbe is belebolondultunk. Tart már egy ideje, mióta elkezdtünk érdeklődni a házi készítésű natúr kozmetikumok iránt, és most kaptunk hozzávalókat is, így belevághattunk. Sok szuper alapanyag közül válogathatunk. 
Ez a második krém, amit készítettünk. Az első egy hidratáló testápoló volt, nagyon jó, könnyen beszívódik és jól hidratál. Azt vizesalappal készítettük.

Ennek az arckrémnek a vizes fázisa kecsketej. Imádom a tejet kozmetikumokba rejteni. Nagyon érdekes, ahogy az olajok, vajak, zsírok és a tej eggyé válnak és egy selymesen habos elegyet alkotnak.
Ebben az arckrémben többek között mandulaolaj, neem olaj, avokádóolaj is van. Ez is egy száraz bőrre alkalmas hidratáló hatású krém.

Annó

2015. január 16., péntek

Idei első parenyicák

0 megjegyzés
Elkészültek a 2015-ös év első parenyicái. :) Már két adagot is készítettünk, mert imádjuk, és nem lehet belőle eleget csinálni.
Nagyon jól sikerültek, foszlósak, és nagyon finomak lettek. Lehet elfogultak vagyunk velük kapcsolatban, de bármennyit meg lehet belőlük enni. :)


Annó

2015. január 15., csütörtök

Gyűrűk

0 megjegyzés
Gyöngyből és drótból készült gyűrűim.



Anna

Céklás Szappan

0 megjegyzés
Nagyon belelendültünk a zöldséges szappanok gyártásába. A múltkor uborka, most cékla felhasználásával készítettünk szappant. A cékla jó természetes színező valamint vitamin és antioxidáns tartalma is van.
A céklánál vigyázni kell, mert a cukortartalma miatt könnyen megéghet a szappankészítés során.
Ezt a szappant csíkos, mintásra terveztük.

 Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Céklalé, Céklahús, Festőbuzér, Jázmin illóolaj
Annó

2015. január 13., kedd

Saját gyöngyökből ékszerek

0 megjegyzés
Kipróbáltuk a sajátkezűleg való gyöngygyártást. Levegőn száradó gyurmából megformáztuk a gyöngyöket, próbáltuk közel azonos alakúra és méretűre. Majd tetszés szerint lefestettük őket. A végeredménnyel egészen elégedettek voltunk, nem gondoltuk, hogy elsőre ilyen jól fognak sikerülni.
Igazi csapatmunka volt gyöngykészítés és aztán ékszerkészítés a saját gyöngyöket felhasználva.

A gyöngyeink még festés nélkül:



 Különböző festést kaptak:
És a kész ékszerek:




Annó



2015. január 12., hétfő

Zöld karkötő

0 megjegyzés
Zöld cseppgyöngyökből készült karkötő.

 Anna

Uborkás Szappan

0 megjegyzés
Kecsketejes-uborkás szappan. Az uborka gyönyörű zöld színével és bőrmegújító hatásával van jelen ebben a friss szappanban. Az uborka leve és reszelt húsa is belekerült a szappanba. Az illatán sokat gondolkodtunk. Az is felmerült, hogy illatmentes lesz, mivel az uborkához valami nagyon lágy, finom illat passzol. Végül kamilla illatú lett egy-két cseppnyi borsmentával megbolondítva.



Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Pálmavaj, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Kakukkfű macerátum, Uborka, Uborkalé, Kamilla és Borsmenta illóolaj

Annó

2015. január 8., csütörtök

Kulcstartó szőlőzsírtartó

0 megjegyzés
A nyáron készültek ezek a kulcstartók, amelyek zsebébe bele lehet csúsztatni egy-egy szőlőzsírt. Jópofa, az anyag mintájától függően pedig több stílusban is elkészíthető. Azóta már csináltam egy Párizs mintájút is. Ha nem használunk szőlőzsírt a kulcsot, vagy mást is tárolhatunk a zsebben.


Anna

Tatting avagy Hajócsipke

0 megjegyzés
Kötés, horgolás, tattingozás, gyöngyfűzés, varrás és még folytathatnánk mi minden tartozik Anna hobbijai közé, amiket igen jól művel. :) Csak ámulunk mik jönnek létre a kezei alatt.
Az egyik ilyen csodálatra méltó dolog számunkra a tatting. Gyönyörű, szebbnél-szebb csipkéket készít ezzel a technikával. Az idén a karácsonyfánkat az ő munkái díszítették.




Annó

2015. január 6., kedd

Epres-banános pohárkrém habcsókkal

0 megjegyzés
Újabb pohárkrém. :) Alig néhány hozzávalóból készül,de annál finomabb.


A recept ha lehet egyáltalán receptnek nevezni:

Hozzávalók:
100g eper (jelen esetben fagyasztott)
50g cukor
1 banán
2 kis pohár joghurt
kis darab vanília
4 tk vaníliás cukor
2 nagy habcsók
És ennyi!

A gyümölcsöket egy kis lábasba tesszük, ha kell egy korty vizet öntünk alájuk és közepes lángon összeforraljuk, kicsit dzsemes állagúra főzzük. Hűlni hagyjuk.
A natúr joghurtba belekeverjük a késsel kikapart vanília magjait, illetve 4 teáskanál vaníliás cukrot, aki szeretné, hogy kicsit édesebb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.

A rétegzést egy nagy csipet darabokra tört habcsókkal kezdjük, ezt szórjuk a poharak aljába. Erre jön egy réteg joghurt, ennek a tetejébe pedig a gyümölcs, így rétegezzük tovább. Joghurt-gyümölcs. A tetejét habcsókkal díszítjük.

Annó



 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template