2015. február 26., csütörtök

1. Blogszülinap

0 megjegyzés
El sem hisszük, hogy eltelt egy év, pedig így van!  AnnóFalva 1 éves! :)
Annó

2015. február 22., vasárnap

Piroska, Zoltán és a többi japi

0 megjegyzés
Piroska és Zoltán az első japán párunk, ők voltak a legelső japánjaink. Velük kezdtük. Úgy kaptuk őket, hogy nagyon jó kis tyúkok, mindennap tojnak, majd 10-15 tojás után elkotlanak. Ezért is kaptuk őket párban, hogy kiscsirkéket keltessünk. 
Nos még fiatalok voltak az első nyarukon, ezért Piroska még nem tojt, nagyon vártuk pedig, számolgattuk a napokat. Gondoltuk ősszel már lehet tojás. Végül eltelt az év és Piroska még mindig nem akart tojni. 2014. március 15-én jött el az a bizonyos pillanat: Meglett az első tojás!

 
Ezt követően két naponta tojt, de az egy tortúra volt mind a két kis állat számára. :)
Pirike utál tojni, szerintem nem tyúknak akart születni. Minden második nap, mikor tojni kellett reggeltől kiabált. Állt a házuk előtt és Zoltánnal üvöltött, hogy készítsen neki egy fészket, amibe beletojhatja majd a tojást. Ez különösen nyáron volt érdekes, mert szegény kis kakas a meleg házban rakta ide-oda a szénát, hogy abból takaros kis fészek legyen, ami megfelel a tyúkjának. Pirike meg várt és utasítgatott az ajtóból. Amikor elfogadható volt a fészek, beleült, még megigazgatta, és órák múlva meglett a napi munka eredménye.

Amúgy mindenben ő a főnök, Pirike mondja meg merre mennek, ő mondja meg ki az ellenség, Zoltán pedig végrehajtja az utasításokat. Szegény kis kakast mindig sajnáltuk ezért.

Amúgy már majdnem egy teljes éve nincs ilyen problémájuk, ugyanis Piroskának azóta nem volt kedve tojni. :)

Tavaly nyáron ezek után nem is értem miért, de hagytuk magunkat rábeszélni még néhány japán tyúkocskára. Kakast is akartak adni velük, de azt határozottan elutasítottuk, ugyanis Zoli amilyen kicsi, annál harciasabb. a nála hússzor  nagyobb Hópihével a kettős hasznosítású több kilós kakasunkkal is rendszeresen összeugrott, ha alkalma adódott rá. Így most 4 kis tyúkocskánk van, plusz Pirike, valamint Zoltán a kakas. Ez a japán állományunk, amelyből három újonnan kapott tyúk már tojik is. Pirike azóta sem...

 Annó


2015. február 20., péntek

Csupa csokis pohárkrém

0 megjegyzés
Egy süteményből kimaradt csokiszószt használtam fel ennél a pohárkrémnél. Fogtam a csokiszószt felöntöttem tejjel, besűrítettem egy kis pudingporral. (mostanában nagyon szeretem ezt a sűrítési módszert a krémeknél: finom, krémes, tojásmentes) Dobtam bele néhány kocka fehér csokit és egy kis vaníliát. Tovább bolondítottam még egy leheletnyi fahéjjal, ettől nem egy egyszerű csokikrém lett belőle, hanem valami egészen más.

Egy kis doboz tejszínt habbá vertem és beleforgattam a csokis keverékbe.
A poharakat a csokiszósszal dekoráltam, amire rákanalaztam a csokihabot, a tetejére még egy kis adag tejszínhab került. És végül megszórtam mindegyik tetejét csokidarával.
Annó

2015. február 16., hétfő

A kecskékről

0 megjegyzés
Régen adtunk már hírt a kecskékről. Most nagy izgalommal várjuk a tavaszt és a kis kecskék születését. A sok csúnya saras idő után az elmúlt napokban végre volt egy kis jó idő, ami azt illeti már-már tavaszias. A kecskék is napfürdőztek egész nap. És így alkalom nyílt egy kis fotózásra is.


Egy-kettőn látszik, hogy kerekednek, nem is kicsit. Füles óriási! Tavaly hármat ellett, lehet idén is van benne 3 csöppség.
Reméljük mindenkinek lesz legalább egy kis kecskéje. :)

Ham-ham



Soma is tavaszt él, nagyon játékos, fel-le futkározik a kifutójában. Napozik ő is. És sorban áll egy kis simogatásért. :)
Annó

2015. február 11., szerda

Kávés pohárkrém

0 megjegyzés
Egyik hétvégén kávés desszert volt a kérés, mi másra lehet ilyenkor gondolni, mint egy csupa kávés pohárkrémre?! :) Ez meg is valósult. Annyira kávés lett, hogy gondoltam mindenki ébren marad az este! :)

Az alsó krémet kicsit kesernyésre csináltam, a teteje lett az édes, így együtt fogyasztva kiegyensúlyozták egymást az ízek.

A pontos receptre már nem emlékszem, mert ez a desszert már egy kicsit régebben készült, de azért megpróbálkozom leírni.
A kávés krém tulajdonképpen egy kávé puding. Neszkávét és őrölt kávét leforráztam egy kis forróvízzel, ez hagytam ázni, majd leszűrtem az őrölt kávé miatt. Ha csak neszkávét használunk az feloldódik, így ezt a lépést kihagyhatjuk.
A pudingport kevés cukorral és a tejjel elkevertem, hozzáöntöttem a kávét és megfőztem a pudingot. Kis vaníliás cukorral lehet ízesíteni. Kihűtöttem.

Közben elkészítettem a tojáshabot. Vízgőz felett elkevertem a tojásfehérjéket a cukorral és addig melegítettem, míg forró nem lett. Folyamatosan keverni kell, mert ha nem figyelünk megfő a tojás!
Ha elérte a kellő hőfokot, levesszük a tűzről és robotgéppel addig verjük, amíg ki nem hűl és egy szép fényes, nagyon kemény habot nem kapunk.

Aztán a kávékrémet belekanalazzuk a poharakba, ráhalmozzuk a tojáshabot és kész is. Ezt még díszíthetjük pörkölt kávészemekkel, csokival bevont kávéval, de akár konyhai fáklyával meg is piríthatjuk a habot. Én most csak így szimplán hagytam, de szerintem így is megjárja.

Annó

2015. február 8., vasárnap

Sörös szappan

0 megjegyzés
Nagyon érdekes, hogy mi mindenből készülhetnek a szappanok. Tényleg csak a fantáziánk szab határt, annak, hogy miből készítjük őket. Régóta szerettük volna kipróbálni a sörös szappant,és most végre eljött az ideje.
Ehhez mi világos sört használtunk, így nem barna, hanem kellemesen mélysárga színű szappan lett a végeredmény.

A lúg és az alkohol nem jönnek ki túl jól, ezért alkoholmentes sörből készült, de ettől függetlenül még több biztonsági intézkedést is elvégeztünk. Kiengedtük belőle a szénsavat, kicsit felmelegítettük, hogy a maradék alkohol is elpárologjon belőle. Ezután mehetett a mélyhűtőbe.
Természetesen a sörön kívül kecsketej is került bele.
A másik érdekes kérdés az illatának kitalálása volt. Milyen illatú legyen egy sörös szappan?! Végül  a gyömbér-fahéj illatpár mellett döntöttünk. Ez elég különleges, és olyan kesernyés aromájú, mint egy jó sör.
Összetevők: Kecsketej, Világos sör, Kókuszzsír, Kakaóvaj, Sheavaj, Ricinusolaj, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Fahéj és Gyömbér illóolaj
Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template