2015. március 31., kedd

Dobos Muffin

0 megjegyzés
A klasszikus Dobos torta után itt van a recept muffin formába öntve. Egy receptes szórólapon találtuk az ötletet, amit ki is próbáltunk.

Kicsit változtattunk rajta. A tésztát saját kedvenc Stahl Judit recept szerint készítettük, és szórtunk bele egy kis diógrillázst is apróra vágva. A muffinokat pedig kakaós, csokoládés krémsajttal díszítettük. Tetejükre grillázsdarabokat tördeltünk.


Nagyon finomak lettek, érdemes kipróbálni!
Annó

2015. március 29., vasárnap

Csalános Szappan

0 megjegyzés
Igazi méregzöld csalános kecsketejes szappan, az újonnan kapott szülinapi ajándékommal szappanpecséttel díszítve! :) Nagyon örülök a szappan pecsétnek, feldobja a szeleteket! :)

A csalán fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt ajánlott zsíros, pattanásos bőrre, ezentúl jó zsíros hajra is, erősíti a hajhagymákat. A kecsketej ápol, így minden bőrtípusra kiváló lehet ez a szappan.
Kivételesen illatmentesre készült, így természetes szappan illata van csak.

Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Sheavaj, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Csalán főzet, Őrölt csalán, Szárított csalándarabok a tetején
Annó

2015. március 27., péntek

Megérkeztek a kis kecskék! :)

0 megjegyzés
Eljött a tavasz, velük együtt a születések ideje is. Az idei első kis kecskénk Fülesé. Egy szép alpesi kislány.

Íme újszülött korában:
Aztán egy naposan anyukájával:
Majd így fejlődik:


Nagyon kajla, ugrándozós. Sok az energiája és nagyon gyorsan nő. Most hétvégén már 2 hetes lesz!

Olyan kis aranyos! :)
Annó

2015. március 25., szerda

Húsvéti keksz

0 megjegyzés
Húsvét közeledtével már mindenki azon gondolkodik, hogy milyen finomságok kerüljenek majd az asztalra. Most egy egyszerű kekszet készítettem húsvéti figurákkal cukormáz mintával díszítve. Máris húsvéti hangulatom lesz a nyusziktól, csibéktől, bárányoktól, kacsáktól.
Tulajdonképpen bármilyen keksszel elkészíthető, én most egy sima vajas kekszet választottam.

Annó

2015. március 15., vasárnap

Cukorkás torta

0 megjegyzés
Felkértek egy születésnapi torta elkészítésére. Szabad kezet kaptam benne, ez egyfelől szuper, mert szárnyalhatott a fantáziám, másfelől nehéz, mert izgultam, hogy elnyeri-e az ünnepelt tetszését. Egy kritérium volt, hogy nagy legyen, illetve a fehér színt említették. Sokat gondolkodtam és végül egy óriási nutellás tortát készítettem cukorkákkal a tetején, csipkemintás és drótos csillagokkal.
Nagy munka volt, főleg a méretei miatt. :) De végül nagyon tetszett és ízlett is mindenkinek és ez volt a lényeg! Örültem! :)

A folyamatról néhány kép:



Annó

2015. március 10., kedd

Tésztát készítettünk!

0 megjegyzés
Az elmúlt hetekben beindultak a tyúkjaink, sok tojásunk volt, így házi tésztát készítettünk. 10 tojást gyúrtunk fel 1 kg liszttel, így nagyon jó tésztánk lett. Szép sárga, finom tészta.
Most csak egyszerűen kinyújtottuk a nagyját és úgy szárítottuk meg. Egy kis részéből pedig még frissen szilvalekváros derelye készült. Nagyon finom volt! :)
Annó



 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template