2015. május 27., szerda

Kukoricás rozmaringos lepény

0 megjegyzés
Gyors vacsorának kiváló. Olyan mint egy sós amerikai palacsinta. Fele-fele arányban kukorica és búzalisztből készült, a rozmaringtól jó fűszeres.

Hozzávalók:
200 g kukoricaliszt
200 g búzaliszt
1 tojás
2 tk sütőpor
rozmaring ízlés szerint
tej, amennyit felvesz

A liszteket összekeverjük, beletesszük a sütőport, a rozmaringot, hozzáütjük a tojást és annyi tejet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk.  Sózzuk, borsozzuk természetesen.
Majd evőkanálnyi halmokat száraz serpenyőbe teszünk. Mikor buborékos lesz a tetejük, megfordítjuk a lepényeket és a másik oldalukat is megsütjük.

Fokhagymás tejföllel az igazi!
Annó


2015. május 26., kedd

Epres bodzás pohárkrém

0 megjegyzés
Elkezdett érni az eper és virágzik a bodza. Minden adott volt egy epres pohárkrémhez egy kis bodza virágos csavarral. A szomszédból kapott bodzaszörpöt használtuk fel ennél a desszertnél.

Amúgy nagyon egyszerű kis desszert, de annál látványosabb és izgalmasabb ízvilágú.

Most készítettem ilyet először és csak a fejem után mentem, így nem méricskéltem a hozzávalókat, de azért megpróbálom összeszedni őket.

Hozzávalók: (3 nagy adag)
kb. 2-3 dl tejszín
bodzaszörp ízlés szerint
vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
kb. 200 g eper
3 kiskanál zselatin

Szóval a tejfölös, tejszínes krémhez először felverjük a tejszínhabot. Belekeverjük a tejfölt, majd ezt a krémet ízesítjük a bodzaszörppel és egy kis vaníliás cukorral, plusz az elmaradhatatlan csipet sóval. 

Az epret apró kockákra vágjuk és néhány korty bodzaszörppel közepes lángon összerottyantjuk, majd belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.

Én úgy rétegeztem a pohárkrémet, hogy a poharak aljába tejszínes krémet kanalaztam, majd erre eperdzsemet. A poharak szélére hajszálvékonyra vágott eperszeleteket állítottam. És így folyattam fehér krém, majd epres. Az epres rétegekbe szórhatunk még friss eperkockákat, úgy még finomabb a desszert.

Annó

2015. május 23., szombat

Fondant állat figurás mini csoki torták

0 megjegyzés
Találtam egy nagyon aranyos bárányt fondantból az interneten és elkészítettem. Annyira tetszett, hogy gondoltam rátehetnénk egy tortára is.

Volt egy tepsinyi kakaós piskótánk, ebből szúrkáltam ki nagy pogácsaszaggatóval köröket, amik a torták alapját képezték. A krém receptjét Anna egyik ismerősétől kaptam, nagyon bevált egy finom csokoládés-kakaós vajkrém. Most próbáltam ki először. Köszönjük a receptet! :)

Aztán kezdődhetett a figuragyártás! :) Olyan klassz, amikor kis fondant gömbökből a kezünk alatt percek alatt aranyos kis állat figurák lesznek. Nem álltunk meg a báránynál, készítettünk pingvint is. A torták is fekete-fehér fondant burkolást kaptak illeszkedve a figurákhoz.



Annó

2015. május 14., csütörtök

Kicsit csúnyák vagyunk - 3-3,5 hetes kiscsirkék

0 megjegyzés
Régen számoltunk már be a kiscsirkéink növekedéséről. Nőnek, mint a gomba és a pihe tollaikat fokozatosan cserélik le, így a váltás miatt most kicsit csúnyácskák. Mindig esznek reggeltől estig. Folyton tele van a begyük. Amikor már nagyon sokat ettek és majd elrántja őket a begyük, leülnek a kotlóssal, pihennek egy kicsit majd újra körútra indulnak szaladgálnak, keresgélnek, legyet fognak, esznek és nőnek. 

A képeken is látszik a növekedésük. :)








Annó

2015. május 7., csütörtök

Krémsajtos pohárkrém

0 megjegyzés
Kakaós-fehércsokis rétegzett pohárkrémek készültek a hétvégén. A krémsajt savanykás íze nagyon jól kiegészítette a fehércsoki édességét. A felső krémet egy kis holland kakaóporral dobtuk fel. Finom volt! :)


Annó

2015. május 5., kedd

Fürdőbombák - az új kedvencek

0 megjegyzés
Az új kedvencek most nálunk a fürdőbombák. Nagyon sokféleképpen készíthetők. Illatosan, illatmentesen. Legutóbb szeneset csináltunk. Szuper jók, ahogy pezsegnek és közben lágyítják is a fürdővizet.


Készült levendulás egy kis aktív szénnel megbolondítva, illetve édes-narancsos/illatmentes hibiszkuszvirág szirmokkal.
Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template