2015. június 19., péntek

A kis kecskék fejlődése

0 megjegyzés
A kis kecskéink már nem is olyan kicsik. Nagyon sokat nőttek és napról napra változtak. Készült róluk egy-egy montázs, amin jól látszanak a változások a születésüktől mostanáig.





Annó

2015. június 17., szerda

Hévízi iszapos Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Gyönyörű ébenfekete iszapos szappanok kecsketejjel és hévízi iszappal. A pecsétünk is csodaszépen mutat a fekete téglatestekben. Imádjuk ezt a szappant. Most borsmenta illatot kapott.


Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Kakaóvaj, Ricinus olaj, Hévízi iszap, Borsmenta illóolaj
Annó

Gyömbéres Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Újabb adag gyömbéres szappan készült. Sokan szeretik, a hozzáadott rozmaring illóolaj és a kecsketej segít a sérült bőr regenerálásában. Szép napsárga szappanok.


Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Gyömbérlé, Gyömbérpor, Rozmaring illóolaj
Annó

2015. június 16., kedd

Kecskesajt batyuk

0 megjegyzés
Kecske krémsajttal töltött batyukat készítettünk a hétvégén. Az egyik műsorban találtunk rá erre a sajtféleségre és kipróbáltuk. Fokhagymával ízesített krémsajtot töltöttünk a mozzarella sajttésztába. Nekünk tetszett és ízlett is, még majd gyakoroljuk, szerintem máskor is el fogjuk készíteni. Kicsit munkaigényes elkészíteni, de érdekes és finom sajt. Más ízesítésekkel is kipróbálható.
Annó

2015. június 15., hétfő

Kávés Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Nagyon régóta szerettem volna már kávés szappant készíteni, és most végre eljött az idő! :) Kávészemekkel díszített csokoládé illatú szappan. A hozzáadott őrölt kávé miatt bőrradírozó hatású is.

Összetevők: Kecsketej, Kakaóvaj, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Darált kávé, Kakaópor, Kávéolaj, Szemes kávé a tetején, Csokoládé illóolaj
Annó

2015. június 14., vasárnap

Meggyálom

0 megjegyzés
Van egy csodaszép meggyfánk, és most kezdett érni a napokban. Nagy szemű, lédús, és édes meggyet terem. Így elgondolkodtunk valamilyen meggyes finomságon és ez a meggyhab született.


Hozzávalók:
4 db tojás
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi bors
3 ek rum
260 g meggy
3 teáskanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat az 50 g cukorral, a gyömbérporral és a borssal, valamint a 3 evőkanál rummal egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött közepes lángon besűrítjük. Ez körülbelül 5-6 perc alatt megvan. A krémet félretesszük, kihűtjük.

A tojásfehérjéket, egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A meggyet leturmixoljuk, hozzáadjuk az 50 g cukrot, a vaníliás cukrot és közepes lángon melegíteni kezdjük. Kikeverünk 3 tk keményítőt egy kis vízben és folyamatos keverés közben a meggyhez adjuk. Felforraljuk, így besűrűsödik a meggyünk is. Ezt is kihűtjük.

Ha minden kihűlt a meggyet belekeverjük a tojássárgájás krémbe, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.

Poharakba kanalazzuk, behűtjük és ehetjük is. Díszíthetjük meggyel, a meggyszósszal, vagy citromfű levelekkel.


Annó


2015. június 4., csütörtök

Citrusos Zöldagyagos Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Nyári citrusos felfrissülés ez a szappan. Édesnarancsos-citrom illatú, a zöld csíkjait pedig a zöld agyagnak köszönheti. A tetejét szárított japán vadcitrom szeletekkel díszítettük.


Összetevők: Kecsketej, Sheavaj, Kakaóvaj, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Zöld agyag, Japán vadcitrom szeletek, Édes narancs és Citrom illóolaj

Annó

Rózsás vörösagyagos Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Újabb rózsaszirmos szappant készítettünk az előző sikere után. Ez most kicsit más lett, mint az előző, most vörösagyaggal készült. Sheavaj, kakaóvaj és ricinusolaj hozzáadásával és persze csordultig tele kecsketejjel.



Összetevők: Kecsketej, Sheavaj, Kakaóvaj, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Ricinusolaj, Vörösagyag, Titán-dioxid, Rózsaszirom, Rózsa illóolaj

Annó

2015. június 1., hétfő

Utazó Szappan

0 megjegyzés
Utazásaink alkalmával sem kell kecsketejes szappan nélkül maradnunk! :) Nyaraláskor nem túl praktikusak a kemény szappanok, mert miután használtuk őket vizesen nem tudjuk elrakni. Ezért készítettünk így a nyár elején Utazó szappanokat.


Ezek olyan méretű szappanok, amelyek elegendőek egy zuhanyzáshoz, vagy kézmosáshoz. Kis ritka szövésű vászonzsákocskákban praktikusan szállíthatók és kis helyen is elférnek, így könnyen magunkkal vihetjük és ha kell használhatjuk őket bárhol is legyünk.
 

Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template