2015. szeptember 24., csütörtök

Samsung mobiltelefon torta

0 megjegyzés
Újabb formatortát készítettünk, ezúttal egy Samsung márkájú mobiltelefont. Pontosabban egy Samsung S5-ről mintáztuk a tortát. 
Különösebb nehézségbe nem ütköztünk a torta gyártása során, de mégis elég időigényes munka volt a festése miatt. Sose jutott volna eszembe telefon tortát készíteni, de pont ezért szeretem mások ötleteit. Bár néha kihívások elé állítanak, új dolgokat tapasztalhatok meg és olyan tortákat készíthetek, amilyeneket magamtól nem csinálnék.

Ez egy főzött vaníliakrémes torta kakaós piskótával.

És megint csak kigyűjtöttem néhány fázisfotót a készítéséről:



 És íme a két torta, mert egyszerre kettő is készült. :)
A másik egy újabb focilabda torta, ezt már rutinból csináljuk. :)
Annó

2015. szeptember 10., csütörtök

Amarillisz torta

0 megjegyzés
Az Amarillisz torta születésnapi meglepetésnek készült. Nagy meglepetést és örömet okoztunk vele. :)

A cserép egy csokitorta. Szeretek cukorvirágot készíteni, csak ritkán jut rá időm. Szerencsére most volt, a virágok több napig készültek, pedig a meleg időjárásnak köszönhetően nagyon gyorsan száradtak a szirmok. Szép sorban készítettem a virágokat, és vázába sorakoztatva várták, hogy végül összekössem őket. Nagyon vigyáztunk rájuk, nehogy baleset következtében összetörjenek.
Szokásom szerint mindig eltörök legalább egy szirmot, de most SEMMI, semmi sem tört össze. :)


Ez a torta jelenleg az egyik kedvencem, nagyon szép lett. Élőben szuper volt körbeforgatni, nézegetni. Habár erre nem sok időm volt, mert az összeállítása után már szállítottam is. 
Annó

2015. szeptember 8., kedd

Festett Verdák torta

0 megjegyzés
A Villám McQueen torta mellé készült egy másik Verdák témájú torta is. Ennél festett autók kerültek az alapra. Imádom a festett tortákat! :) Szeretek festeni és tortát dekorálni, ha ezt a két dolgot össze lehet vonni, az szuper. A torta két főszereplője Doc Hudson és Cimbi.


Szerettem volna egy mozgalmas tortát készíteni, így néhány elemét kiemeltem a síkból. Került rá Cars embléma, közlekedési táblák, dombok, felhők.





Annó

2015. szeptember 5., szombat

Villám McQueen torta

0 megjegyzés
Az első autó formatortánk. Villám McQueen a Verdák című rajzfilmből.

Rengeteg munka volt ezzel a tortával, gondoltam, hogy nehéz lesz, de azt nem hogy ennyi időt fog igénybe venni. Minden új volt a számunkra a faragás, az összerakás. Habár készítettünk már kisebb formatortákat, de ez egészen más volt. Nagyon sok kiegészítő kellett rá: a villámok, a számok, a lámpák, a szemek, a száj, a kerekek...
Na de kezdjük az elején. Először is jó sablont kellett találnunk, amiből kiindulhattunk, ez volt az egyik legnehezebb feladat, és szinte az egyik legfontosabb is. Végül találtunk egyet és kezdődhetett a munka. Nagyon izgultunk, hogy minden jól sikerüljön a faragásnál, százszor körbenéztük, hogy minden jól áll-e rajta. Mikor a faragás megvolt, beborítottuk fondanttal. Az nagyon könnyen ment, pedig még attól tartottam egy kicsit, hogy sok hajlata van a tortának, nehogy valami balul üssön ki, de nem történt semmi ilyesmi. :)

Kialakítottam a száját, elkészítettük rá az összes matricát, fényszórót, és a kerekeket. A kerekek...nos azokat háromszor gyártottam le, mire minden stimmelt velük. Ugyanis az elsők nagyon szépek lettek, csak nagyok, még a második adag sem illeszkedett és a harmadik lett végül a jó. A kiegészítők festése az jó móka volt, mind szép színes lett. :)

Miután megvolt minden, kivágva, lefestve, felragasztottuk a kiegészítőket a helyükre, hogy elnyerje egyéniségét az autó. Ahogy haladtunk a kis matricák felrakosgatásával egyre csak kezdett feltűnni előttünk a kész Villám McQueen.

Nagyon sok munka volt az elkészítése, de sokat tanultunk belőle és a végeredmény elnyerte az ünnepelt tetszését, akinek készült, és ez a lényeg.

És néhány fázisfotóban a torta születése:







Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template