2016. március 22., kedd

Táska torta

0 megjegyzés
Huszonegyedik születésnapra készült ez a táska torta. A csokoládés tölteléket diógrillázzsal spékeltem meg, hogy különlegesebb legyen és készítettem mellé néhány kávés golyót is, amiket szintén a táska színeivel egyező fondanttal vontam be.

Az első forma tortám is egy táska volt, habár az egyáltalán nem volt ilyen kidolgozott, akkoriban azért az is okozott nehézségeket. Ennél a tortánál végülis csak az idő szorított, hiszen sokat nem szöszölhettem a fondant alkatrészek felhelyezésével, így gyorsan kellett dolgoznom, például a táska fülével. Amúgy alapvetően ez az egyszerűbben elkészíthető tortáim közé sorolható.



Annó

2016. március 19., szombat

Körömvirágos Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Végre sikerült újra egy kis időt szakítani a szappanokra is, és készítettünk egy tavaszias darabot, virágokkal és virágszirmokkal díszítve. Sárgás rózsaszínes színt és üde citrom illatot kapott.
A szeleteléssel különlegessé varázsoltuk, ugyanis a szappanok egyik oldala simára, a másik pedig hullámosra lett vágva.

Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Sheavaj, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Festőbuzér, Körömvirágszirom, Citrom illóolaj
Annó


2016. március 13., vasárnap

Az idei első kis kecskénk! :)

0 megjegyzés
Péntek délután megszületett az idei első kis kecske, Fülesé, egy szép gödölye.
Nehéz szülés volt szegény Fülesnek, már reggel elkezdett nyugtalanul viselkedni, keresni a helyét, végül úgy döntött, hogy az ólban fog szülni. Egész napos program volt mindkettőnknek, szegény egész nap vajúdott, én meg álltam felette és figyeltem, hogy majd a szülésnél, ha kell tudjak neki segíteni.
Végül délután 4 óra körül bújt ki belőle a csöppség nagy nehezen. Anyukája szárazra nyalogatta, majd szopott és pár perc múlva már állt is a lábain. Szép és egészséges! :)
És néhány kép 1 napos korából:


Annó

2016. március 7., hétfő

Star Wars torta - BB-8

0 megjegyzés
Az apukánk szülinapjára készült ez a torta, mivel ő nagy Csillagok háborúja rajongó és nem rég jött ki a mozikba az új Star Wars film Az ébredő erő, ezért kézenfekvő volt, hogy ilyen témájú lesz a tortája.
A torta "főszereplője" a filmben szereplő nagyon aranyos droid, BB-8. Mellette természetesen került a tortára sok-sok csillag (amiket kis csillag szaggató híján mind-mind kézzel vágtam ki), űrhajók és egy nagy Star Wars felirat az elejére.
BB-8 csak úgy gurul a sivatagi homokon! :)


Annó

2016. március 5., szombat

Ravens stadion torta

0 megjegyzés
Egy nagyon érdekes torta készült, mégpedig egy Baltimore Ravens stadion torta. Nehezítette a helyzetet, hogy kis tortát kellett készíteni, ami egy stadion esetében nem túl szerencsés, de megpróbálkoztunk vele.
A torta faragásáról és bevonásának lépéseiről készítettem egy montázst:
Nem volt egyszerű, mert szívem szerint meredekebbre faragtam volna az ülőhelyeket, de a torta méretei ezt nem engedték. Így  az alsóbb üléssor keskenyebb lett és a felső részt hagytam hangsúlyosabbra. Egész jól sikerült eltalálni ezt a lilás-kék színárnyalatot is, ami a csapat mezének a színe. Kicsit megküzdöttem a parányi madárfejek rajzolásával a pályára, de azokat is megoldottam valahogy. :)
Végül ilyen lett az elkészült torta a lila hollókkal, a lelátókkal és a pályával.


 Annó

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template