2016. május 26., csütörtök

Citromfüves Kecsketejes Szappan

0 megjegyzés
Az örök kedvenc a citromfű illatú kecsketejes szappan! :) Ennél nehéz jobbat készíteni. Egyszerű, nem túlgondolt szappan, isteni citromfű illattal.
 Kétféle szappan készült egy napon, egy körömvirágos és ez a citromfüves. Itt van a két tömb, még a felszeletelés előtt:

Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Citromfű illóolaj

Annó

2016. május 20., péntek

Csipkés cukorvirágos torta

0 megjegyzés
Ennél a tortánál végre felhasználhattam a cukorvirágaimat is, amiket az elmúlt hetekben készítettem. Most, hogy volt egy kis időm a cukorvirágozással foglalkozni, újabb és újabb virágokat próbáltam elkészíteni.
Ennek a tortának az alapja egy nagyon "csokis", szinte fekete piskóta, valamint a már korábbi bejegyzéseimben említett mascarpone töltelék, most áfonyalekvárral megspékelve. Mindig szeretném felszeletelve látni a tortákat! :)
A cukorcsipkével is kísérletet tettünk, ez volt az első alkalom, hogy ilyet csináltunk. Kicsit megküzdöttünk vele mire kivarázsoltuk a csipkéket a szilikonból, de végül rájöttünk, hogy csak várnunk kellett volna 1-2 órát mielőtt kiszedjük. Úgy sokkal, de sokkal könnyebb dolgunk lett volna. Na de most már ezt is tudjuk! :)
A sok-sok cukor virág közül válogattunk, hogy melyiket tegyük a tortára, melyik illik hozzá a legjobban. Végül egy barack, egy fehér és egy rózsaszínre esett a választásunk, néhány bogyó és zsályalevél társaságában.



Annó

2016. május 12., csütörtök

Karamellás sajtkrémes pohárkrém

2 megjegyzés
Végre pohárkrémet készítettünk. Régen olyan sokat csináltunk, de az utóbbi időben valahogy elmaradtak, most itt van egy ragacsos karamellás, sajtkrémes diógrillázzsal.
Hozzávalók:
A vaníliás sajtkrémhez a következőket kell összekeverni:
40 dkg sajtkrém (a Lildlből a vödrös) ez kicsit hígabb, mint a mascarpone
10 dkg porcukor
1 ek vanília aroma
6 kk vaníliás cukor
1 csipet só
és egy kis sűrítőanyag, ha szilárdabbra szeretnénk, én bambuszrostot tettem most bele egy keveset.
De a maradék tejszínhabot habbá verve is belekeverhetjük.

A grillázshoz kb. 6 dkg cukrot karamellizálunk és úgy 40g apróra vágott diót forgatunk bele. Hagyjuk kihűlni, majd összetörjük.

A karamellszószhoz 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd amikor már szép barna felöntjük 1 dl tejszínnel és adunk hozzá 1 tk vajat. Ezzel egyneművé, simává keverjük és hűlni hagyjuk.

Ha minden kész elkezdhetjük rétegezni a hozzávalóinkat. Én először a sajtkrémből tettem a poharakba, erre csorgattam a karamellt, amit megszórtam a grillázzsal, és így folytattam.

Nagyon finom lett. Máskor is elkészítjük! :)
Annó

2016. május 6., péntek

Mackó torta

0 megjegyzés
Születésnapra készült ez a macit ábrázoló torta. Egy kedvenc plüss macit kellett megvalósítanom torta formájában.
Kaptam fényképeket és videót is, hogy megpróbáljam lemásolni a mackó vonásait. A medvét csokitorta alapból formáztam meg. Több fej is készült, míg sikerült eltalálnom az adott macira leginkább jellemző fejformát.
A maci "szőre" is különleges árnyalatú, így annak a kikeverésén is dolgoznom kellett, de a végén elégedett voltam az eredménnyel, egészen közeli lett az eredeti színhez. A maci fehér pólót és piros sálat visel, így az alap forma elkészülte után ennek megfelelően kellett felöltöztetni.
A tortánál az volt a kérés, hogy sok négyes legyen rajta, így jöhetett a 4-es gyártás! :)
Majd a macit is felültettem a tortára. Elégedett voltam vele, jól sikerült, és az ünnepeltnek is tetszett. :)
Annó

2016. május 4., szerda

Magaságyás felújítás

0 megjegyzés
Még tavaly épült nálunk egy magaságyás PET palackokból. Ez nem volt túl dekoratív sem, másrészt pedig kicsit megtépázta az idő is. Ezért most a tavasszal felújítottuk, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy lecseréltük. :)


A mostani fából készült, és már be is van vetve különböző saláta magokkal. Alig várjuk, hogy kikeljenek. A későbbiekben még kerülnek majd bele palánták is.

Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template