2016. szeptember 21., szerda

Csurgatott mascarponés torta

0 megjegyzés
Igazából csak egy csokis piskótás, mascarponés tortának indult, de aztán magával ragadott ez a csurgatott torta őrület. Mostanában ez nagyon divatos, és mi még nem próbáltuk ki.
Tényleg feldobja a tortát, ha valaki eltalálja a csoki állagát és szépen végig tudja csurgatni a torta oldalán. Nekem nem sikerült tökéletesre, de azért elment. :) És a mascarponés-meggyes töltelékkel szuper finom kis torta volt.
Annó

2016. szeptember 13., kedd

Kovászos kenyér

0 megjegyzés
Kovászt készítettünk! :) Azóta velünk lakik, és minden este meg kell etetni. :) Viszont, cserébe ilyen szép és finom kenyereket sütünk vele.
Már régen foglalkoztatott minket, és ki akartuk próbálni, de valahogy mindig elmaradt. Most belevágtunk, és nem bántuk meg. A kenyér szép, puha, ruganyos és 2-3 naposan is finom, nem szárad meg.
Annó

2016. szeptember 8., csütörtök

Mogyoróvajas-kávés pohárkrém

0 megjegyzés
Csoda finom desszert lett, igazából találtam egy receptet a neten és azt szinte teljesen átalakítottam, így sikerült ezt a pohárkrémet készítenem. Első ránézésre egy kávénak néz ki, de nem az. :)
Én 4 rétegű desszertet készítettem. Lássuk a rétegeket lentről felfelé...
Hozzávalók:
Csokoládé ganázs:
100g csokoládé
80ml tejszín (én 50 ml-vel csináltam és túl kemény lett)
Mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk és kész. Kicsit langyosra hűtjük és mehet a poharak aljába.

Mogyoróvajas réteg:
 1 tk zselatin port elkeverünk 2 ek vízben, hagyjuk pár percig állni.
140 g mogyoróvaj
100 g porcukor
100 ml tejszín
Ezeket a hozzávalókat összeolvasztjuk. Még a meleg krémbe belekeverjük a zselatint.
Majd felverünk újabb
100 ml tejszínt és a habot beleforgatjuk a mogyoróvajas keverékünkbe. A pohárkrémünk díszítéséhez félretehetünk egy keveset a tejszínhabból. Ez kerül majd a legvégén a tetejére.

Kávés réteg:
2 tk neszkávé
1 tk forró víz
Feloldjuk a kávét a vízben, ez paszta sűrűségű lesz. Ezt a kávét belekeverjük az előzőleg elkészített mogyoróvajas krémünk felébe. Ettől lesz kávés, kicsit kesernyés hangulatot adva ezzel a desszertünknek.

Ezután nincs más hátra, mint rákanalazni a csokoládé ganázsra a mogyoróvajas, majd a kávés krémet és néhány kanál tejszínhabbal díszíteni a poharak tetejét. Ha szeretnénk még megszórhatjuk csokidarával vagy reszelt csokoládéval is.
Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template