2016. október 19., szerda

Sárga rózsás torta

0 megjegyzés
Ismét egy virág cserepes tortát volt szerencsém elkészíteni. Ezek nagyon munkaigényesek, de a végeredmény rendszerint kárpótol mindenért. Ez most egy túrókrémmel töltött sárga rózsa csokros torta lett.

Sárga rózsákat még nem készítettem eddig, nem is jutott volna eszembe, de nagyon szépek. Megörültem nekik, olyan vidámak voltak, ahogy sorakoztak előttem várva, hogy csokorba kössem őket. Kis fehér bogyókkal és levelekkel egészítettem ki a rózsákat, amik ezeken a képeken nem nagyon látszanak.
Annó

2016. október 11., kedd

Kalapdoboz torta rózsákkal

0 megjegyzés
Ez a kalapdoboz torta nagy kedvenc volt nálunk. :) Valami finom, nőies tortát szerettem volna készíteni, bújtam témák után a netet, míg rá nem találtam a kalapdobozokra...
Annyira gyönyörűek, alig tudtam kiválasztani melyiket formáljam meg tortának. Végül, egy rózsás kollekció egy darabjára esett a választásom.  P. J. Redouté festő és botanikus volt, aki virág akvarelljeiről híres. Az ő alkotásai szerepelnek ezeken a kalapdobozokon.
Készítettem egy vörös rózsát is a torta mellé, ami jól harmonizál a tortára festett virággal és egésszé varázsolja a tortát. Az eredeti kalapdoboz tetején bélyegző és pillangó van, de a pillangót én egy masnira cseréltem. Kellett valami térbeli a torta tetejére, és végül ez jó választásnak bizonyult.

Annó

2016. október 1., szombat

Levendula illatzsákok

0 megjegyzés
Idén kétszer is volt lehetőségünk levendulát szüretelni a saját kis "ültetvényünkről". Így sok-sok virágunk van. Ezért elhatároztuk, hogy levendula illatzsákokat készítünk. Úgyis jön az ősz, a molylepke szezon.
Kétféle levendula mintás anyagból és lila szaténszalaggal átkötve készültek a zsákocskák, talpig megtömve levendulával. Csodás illatuk van.

Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template