2016. november 29., kedd

Tigrises torta

0 megjegyzés
A Trabant torta párjaként készült egy citromkrémmel töltött tigrises torta is. Ebben az volt a különleges, hogy a tésztáját csíkosra készítettük.


Annó

2016. november 28., hétfő

Testvaj karácsonyi mintával

0 megjegyzés
Karácsonyi mintás testvajakat készítettünk az ünnep közeledtével. Öröm ezekre a tápláló vajakból és zsírokból készült téglalapocskákra nézni.



Annó

2016. november 26., szombat

Trabant torta

0 megjegyzés
Óriási kihívás elé állítottak. Szerencsére jó előre szóltak, hogy milyen tortát szeretnének tőlem, így volt időm gondolkodni rajta, de hát ugye minden menet közben derül ki...hiába tervezget az ember, a valóságban a dolgok sokszor másképp alakulnak. Az új Trabant Nt-t kellett tortaként megalkotnom. Rengeteg képet néztem róla az interneten, és utána belevágtam a munkába.
Annyira nem volt nehéz, mint elképzeltem, de azért akadt egy-két váratlan dolog, amiket később sikerült megoldani. A végeredménnyel összességében nagyon elégedettek voltunk és az ünnepeltnek is rendkívül tetszett a torta.
A folyamatról egy-két kép:
A torta sárga piskótás volt, csokoládé krémmel töltve.
Annó

2016. november 16., szerda

Cukorvirágos bejegyzés

0 megjegyzés
Összeszedtem a többségét az idén készített cukorvirágaimnak. Elég sokat csináltam, így nehéz volt kiválogatni a képeket, de ízelítőnek megfelelő lesz ez a fotóválogatás.






 



Annó

2016. november 13., vasárnap

Tatting hópehely

0 megjegyzés
A másik kézműves ág a horgolás mellett a tatting, avagy hajócsipke készítés, amiben Anna nagyon tehetséges. Pillanatok alatt ilyen gyönyörű hópelyhek készülnek a keze alatt. Olyan egyszerűnek tűnik, ahogy készíti őket.... és nagyon szépen mutatnak a zöld fenyőfa ágakon.

 Annó

2016. november 12., szombat

Ferihegy-1 Repülőtér torta

0 megjegyzés
Újabb tortás bejegyzés, az elmúlt néhány hétben nagyon sok torta készült. Most próbálom pótolni a blogon való lemaradásomat és bemutatni ezeket a tortákat.
A régi Ferihegyi repülőteret készítettem el tortaként még októberben.
Stefánia tortát kértek, az lett a repülőtér alapja. Majd erre került rá a két torony, a repülők és a transzfer buszok. A tornyok kialakításán és tortára helyezésén sokat gondolkodtam, mivel viszonylag magasak és nehezek voltak, de végül sikerült megoldani a "problémát".
 Készülnek a MALÉV gépek.

Annó

2016. november 11., péntek

Orchidea vázában

0 megjegyzés
Készítettünk egy különlegesebb virág tortát is. Ennek a torta alapját, most nem cserépnek formáztuk meg, hanem egy üvegvázába rétegeztük. Nagyon jól sikerült, különleges lett.
 Az orchidea lilás árnyalatához igazítottuk a krém színét, így egy szedresre esett a választásunk, amit sárga piskótával rétegeztünk a vázába.


Annó

2016. november 9., szerda

Horgolt csillag

0 megjegyzés
Már javában a karácsonyra készülünk. :) A készülődés és várakozás időszaka a legjobb az ünnepekben! Anna idén is gyönyörű csillagokat horgolt.

Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template