Pages

2019. április 30., kedd

Hastáncos torta fényképes ostyával

Mostanság egyre érdekesebb kéréseket kapok a tortákat illetően. A legutóbb fényképes ostyával kellett dolgoznom, amit még sosem használtam, így örömmel és kis izgalommal vetettem bele magam a feladatba, de végül minden jól sikerült.
Elsőre könnyűnek tűnik egy ostyára nyomtatott kép felhelyezése a tortára, de miután utánaolvas az ember, a felpúposodik, felhajlik a széle kifejezések után elmegy az önbizalma. Na de, szeretjük a kihívásokat és az új technikákat, így megrendeltem a képet és hozzá a jégzselét is, majd kezdődhetett a munka.
A tortára miután utánanéztem milyen kiegészítői vannak egy hastáncosnak, egy érmés rázókendő került, masnival megkötve. Illetve piros virágokat is készítettem a tetejére, amiket sikeresen lefelejtettem róla és utolsó pillanatban pótoltuk. Sárga piskótás Rigó Jancsi torta. 
 
Annó

2019. április 17., szerda

Lakodalmi barack / Őszibarack

Még sosem sütöttem, sőt még nem is ettem őszibarack süteményt, így a hétvégén készítettünk egy fél adagot. Nem voltunk bátrak, és nem mertünk elsőre egy egész adagot sütni, hátha nem fog ízleni, de végül hamar elfogyott. 
Nem is az íze, inkább a látványa volt az, ami miatt gyorsan fogyott. Mindenkinek annyira tetszett. Kicsit alakítottam a recepten a tölteléket illetően, kihagytam belőle a rumot és a tej egy részét is sárgabaracklekvárral helyettesítettem.

A végén narancssárga ételfestékkel festettem le őket és citromfű levélkékkel díszítettem. Macerás egy sütemény, a fél adag elkészítése is pont elég volt. Megsütni a tésztát, kikapargatni a belsejét, lemorzsolni, betölteni, összeragasztani, lefesteni, cukorba forgatni, díszíteni. :)
Annó


2019. április 16., kedd

The million roses / Rózsabox torta

Újra rózsabox tortát készíthettem, ezúttal harmincadik születésnapra, 30 szál lila rózsával. A rózsákat már előre elkészítettem, egyrészt, mert ez sok időt vett igénybe, másrészt, hogy legyen idejük kiszáradni mielőtt a tortára kerülnek. Ez a torta most a rózsák száma miatt nagyobb lett, mint az előző. Sárga piskótával és csokoládé krémmel készült.

 
Annó

2019. április 5., péntek

Mákos sárga agyagos és jázmin illatú kecsketejes szappan

Két hete készült két szappan, az egyik egy jázmin illatú kecsketejes, a másik egy mákos sárga agyagos.

Összetevők: Kecsketej, Ricinusolaj, Méhviasz, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgó olaj, Titán-dioxid, Mák, Sárga agyag, Citromfű illóolaj
Összetevők: Kecsketej, Ricinusolaj, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Jázmin illóolaj

Annó

Málnás tarte

Körülbelül egy hete vettünk a Lidl-ben néhány szilikon tarte formát. Annyira szépek voltak, hogy nem tudtuk otthagyni őket. És ezeket avattuk fel. Két rétegű málnás tarte-okat készítettünk. A linzertészta alapba málnazselé került, amit fehér csokoládés málna panna cotta követett. Egy francia recept alapján dolgoztam, és nagyon-nagyon finom lett a végeredmény.





Annó

Áfonya torta citromos krémmel

Szülinapra készült ez a fehér citromkrémmel töltött és bevont áfonya torta. Amerikai stílusú áfonyás kevert tészta lapokból áll és citromos krémsajtos krémmel van töltve és burkolva.
 

Annó

Somlói galuska pohárkrém

A család valami édeset kívánt, és ha gyors desszertet kell készíteni a legegyszerűbb a pohárkrém, így ez készült valamelyik hétvégén. Kicsit improvizáltam, de a somlói galuska ízvilágát szerettem volna elérni ebben a pohárkrémben, ami végül sikerült is. 

Hozzávalók:
CSOKOLÁDÉ KRÉM
5 dkg vaj
2 ek liszt
5 dl tej
10 dkg csokoládé
1 ek kakaópor
3 ek cukor
0.5 cl rum

SZIRUP
1.5 dl víz
10 dkg cukor
1.5 cl rum
narancshéj

A krémekhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd mehet bele a tej. Ezzel csomómentesre keverjük, beletesszük a cukrot, felfőzzük, besűrítjük.  Amikor kész, kiveszünk belőle 1 merőkanálnyit, ez lesz a fehér krémünk, ebbe vaníliát keverünk és félretesszük. A csokoládés krémhez hozzákeverjük a csokoládét és a kakaót, majd a rumot is. A krémeket folpackkal lefedve vagy folyamatosan kevergetve kihűtjük.

A sziruphoz a cukrot a vízzel és a narancshéjjal felfőzzük és 3-5 perc alatt besűrítjük egy kicsit, levesszük a tűzről, beleöntjük a rumot és langyosra hűtjük. Ebbe áztatjuk be a kekszeket.

Kezdődhet a rétegzés. Csokoládékrém a poharak aljába, erre jön egy kis rumos szirupba áztatott keksz, majd újra csokoládékrém, arra vaníliás krém és így folytatjuk tetszés szerint, míg tele lesznek a poharak.

Annó