Pages

2024. szeptember 15., vasárnap

Pepeçura avagy lila szőlő puding

Első alkalommal próbáltuk ki ezt az érdekes receptet. Nekem nagyon megtetszett hiszen nem nagyon készítünk szőlőből édességet, pláne nem pudingot.

Ízletes, kicsit a kékszőlőlére és a birsalmasajtra emlékeztetett bennünket.

Hozzávalók:
500g kékszőlő
200 ml víz
25 g cukor
2 ek kukorica liszt
0.5 ek búza keményítő (kukorica keményítő is lehet)

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és fazékba tesszük. 
Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a szőlő levet enged.
Ekkor szűrőn átnyomkodjuk.
Egy merőkanálnyit tegyünk félre, a többit öntsük vissza a fazékba.
A félretett szőlőlével keverjük el a kukoricalisztet és a keményítőt.
Adjuk a keményítős keveréket a szőlőpüréhez és forraljuk fel.
Amikor kellően besűrűsödött szedjük tálkákba és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe.
Tálaláskor pisztáciával és darált dióval díszítjük.

Annó

Forrás: yemek.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése