2016. augusztus 30., kedd

Szedres kosárka

Ezeknek a csodálatos sütemény kosaraknak az ötlete anyukánk fejéből pattant ki, mert talált két csomag réteslapot a hűtőben. Szuper gyönyörű, nyárias, lila és végtelenül egyszerű elkészíteni.
A réteslap kosárkák szedres svájci vajkrémmel vannak betöltve és szederrel díszítve. Illetve egy-egy szem szedret elrejtettünk a krémben is.
És akkor jöjjön a recept:
Hozzávalók:
-1 csomag réteslap
- 5 tojásfehérje
- 250g cukor
- 340 g vaj/margarin (én ebből mindig kevesebbet teszek és jobban szeretek vajat használni)
- 1 csipet só
- 250 g szeder

Elkészítés:
A réteslapokat felkockázzuk, akkora méretűre, amekkora muffin formánk van. Minden muffin helyre benyomkodunk egy tésztalap kockát. (Természetesen a réteslapot duplán vesszük, tehát minden kosárka 2 réteg tésztából áll.) Ha minden hely foglalt a muffin formában, 180 fokos sütőbe tesszük és barnulásig sütjük őket. Ekkor kapjuk azokat az aranyos kosárkákat, amik a fentebbi képen láthatók.

Ezután nekilátunk a krém elkészítésének. Ehhez az 5 tojásfehérjét és a cukrot egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött habverővel kevergetve felforrósítjuk. Amikor meleg a tojásos keverékünk, levesszük a tűzről és gépi habverővel lehűtjük. Olyan 10 perc elteltével gyönyörű, fényes habot kapunk. Ha teljesen kihűlt, apró kockánkként hozzáadjuk a vajat, és a sót, majd jöhet bele a szeder püré is. A szeder be fogja húzni a krémünket. Nincs más hátra, mint habzsákba tölteni, és belefújni a kosárkáinkba. Szederszemekkel díszíthetjük. Isteni finom és nagyon látványos sütemény!
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template