2020. június 5., péntek

Kakaós-mogyoróvajas müzliszeletek

Egyik hétvégén granolát készítettünk, és ha már benne voltunk a munkában, gondoltam müzliszeletet is csinálhatnánk. Így készültek ezek a kakaós müzliszeletek aszalt cseresznyével és mogyoróvajjal felturbózva. Nagyon finomak lettek.


Bögrés recept, hozzávalók:
1,5 bögre zabpehely
2,5 bögre dióféle (dió, mandula, mogyoró...)
1/2 bögre aszalt cseresznye (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
1/2 bögre serpenyőben szárazon megpirított kókuszreszelék
holland kakaópor ízlés szerint (azért nagyobb mennyiség)
1/4 bögre mogyoróvaj
1/4 bögre méz (én tettem bele +1 ek barna cukrot is)
kis kókuszzsír kb. 1 ek


A dióféléket felaprítjuk, hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt, a kakaót, zabpelyhet, kókuszt, sót, egy nagy tálban összekeverjük. Ezután egy kis lábasban közepes lángon összemelegítjük a kókuszzsírt, a mézet, a mogyoróvajat és a barna cukrot, majd ezt a keveréket a száraz alapanyagokhoz adjuk. Jól elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 2-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük.

Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template