Amióta rátaláltunk azóta imádjuk a kadayıf tésztát, különleges vékony, hosszúszálú tészta, amit nagyon ropogósra lehet sütni. Általában szirupos, édes süteményekhez használják, már mi is többfélét kipróbáltunk vele. Most egy dióval töltöttet készítettünk.
A recept nagyon egyszerű volt, egy kis poharat félig megtöltöttünk a szálaira szedett tésztával, egy csipet aprított diót helyeztünk a közepébe, majd betakartuk még egy kis tésztával és golyókat formáztunk belőle.
A tésztagolyókat 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttük és leöntöttük cukorsziruppal. Nagyon sok szirupot megivott, de a teteje ropogós maradt.
A kadayıf tészta:
Recept:
280 g cukor
400 ml víz
A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, amit a forrás után citrommal ízesítünk.
250 g kadayıf tészta
100 g olvasztott vaj/margarin
A tésztát szálaira bontjuk, ráöntjük az olvasztott vajat és összeforgatjuk, hogy lehetőleg mindenütt vajas legyen.
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése