2015. július 23., csütörtök

Fahéjas-citromos Szappantorta

0 megjegyzés
Szappantorta: régen foglalkoztat minket, mindig is ki akartuk próbálni. Most végre minden körülmény adott volt ehhez, így elkészítettük első torta szappanunkat. Izgalmas folyamat volt, mert nem teljesen a megszokott módon kell készíteni, mint egy tömbszappant, de végül jól sikerült. Felszeletelés után tényleg úgy néz ki, mint egy torta.



A szeletek tetejét japán vadcitrom szeletekkel díszítettük. A "tészta" része fahéjas-kakaós fahéj illóolajjal illatosítva, a "krém" pedig citromos. :)

Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Citromfű macerátum, Extra szűz olívaolaj, Napraforgóolaj, Fahéj, Kakaópor, Fahéj és Citrom illóolaj, Japán citrom szeletek

Rózsás formaszappanok

0 megjegyzés
Még karácsonyra kaptam egy aranyos figurákból álló szilikon formát, amit most végre kipróbáltunk. Rózsás szappanokat készítettünk benne: katicákat, virágokat és pillangókat.
Összetevők: Kecsketej, Kókuszzsír, Extra szűz olívaolaj, Rózsaszirom macerátum, Napraforgóolaj, Ricinus olaj, Festőbuzér, Rózsa illóolaj

Annó

2015. július 13., hétfő

Fokhagymás kenyér

0 megjegyzés
Isteni finom fokhagymás-kakukkfüves vajjal sütöttünk kenyeret. Készítettünk egy egyszerű kenyértésztát, majd bevagdostuk a tetejét és fűszeres vajjal jól bekenegettük. Megsütöttük és a maradék ízesített vajjal ettük. Szuper finom volt!

Annó

2015. július 10., péntek

Volkswagen torta

0 megjegyzés
Egy Volswagen Golf érkezését ünneplő torta készült néhány hete. Egy főzött csokikrémmel töltött közepesen nagy torta lett. Nem lett túldíszítve, hiszen a lényeg a tetejére festett autó volt. Azt próbáltuk kihangsúlyozni.


Annó

2015. július 2., csütörtök

Körömvirág és levendula szüret

0 megjegyzés
Leszüreteltük az idei első adag körömvirágot és levendulát. Egyiket jobban szeretem, mint a másikat. A körömvirág magokat tavasszal a Növényi Diverzitás Központból kaptuk, és mostanra szép nagy virágzó bokrokká nőttek. Sötétebb narancssárga virágúak, aminek örülök, mert a szárított szirmok is jól fognak mutatni.



A levendula bokraink is megerősödtek tavaly óta, így egyre több virágot hoznak. Anna készített egy levendula buzogányt is.

Már készül a körömvirág macerátum, és csokrokban száradnak a levendula virágok, amik majd jobbnál jobb dolgokra kerülnek felhasználásra.
Annó

2015. július 1., szerda

Lucerna torta

0 megjegyzés
Ez egy virágcserép torta csokikrémmel töltve, amibe lucernát ültettünk. :) Előtte alaposan tanulmányoztam a lucernát. Habár rengetegszer láttam már, a kecskék is nagyon szeretik, de még nem nézegettem meg ennyire részletesen, hogy mi hogy néz ki rajta pontosan.

Az már az elején is biztos volt, hogy rengeteg apró kis levelet kell majd készítenem cukorból. Meg sem számoltam mennyi készült végül belőle. Ezek mellé apró lila virágokat tettem, így alakult ki a lucerna.
Annó

Vitorlás torta

0 megjegyzés
Egy nyári torta, ami még májusban készült. Nyári témájú vitorláshajóval, homokozó vödörrel és tengerparttal.


Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template