2015. december 23., szerda

Mézeskalács

0 megjegyzés
Minden évben sütünk mézeskalácsot és az ajándékba szánt darabokat próbáljuk mindig különlegessé tenni, mindig valami újat készíteni. Idén a sok-sok apró mézeskalács mellett fehér rénszarvasok készültek.


 Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!
Annó

Karácsonyi készülődés 2. - Zöld Mikulások

0 megjegyzés
Még novemberben készítettünk karácsonyi dekorációkat, függőket. Most mini zöld Mikulások készültek ugyancsak levegőn száradó gyurmából.


Még nem tudjuk pontosan mire fogjuk használni őket, de valószínű ajándékkísérők lesznek. :) Mindegyiket felfűztük egy zöld drótra, így könnyen felakaszthatók.

 Annó

Csokoládé szalámi

0 megjegyzés
Végre elkezdődhetett a karácsonyi sütögetés, konyhai készülődés, sürgés-forgás a múlt hét közepétől. Sok mindent készítettünk eddig is és még sok a terv is. A tegnap készített csokoládé szaláminkat hozzuk most ebben a bejegyzésben.
Egy amerikai oldalon találtuk a receptjét, amin kicsit változtattunk. Ezek mind ajándékba mentek, de majd készítünk magunknak is. :)

Hozzávalók:
280g étcsokoládé
113g margarin
40 ml tejszín
2 tojás
2 ek kakaópor
2 ek likőr
mandula, dió, pisztácia, aszalt gyümölcs
pillecukor tetszés szerint
porcukor a beforgatáshoz

Elkészítés:
A csokoládét összeolvasztjuk a margarinnal, majd egy kicsit kihűtjük. Addig a tejszínt simára keverjük a két tojással és ha a csoki már nem meleg összevegyítjük a kettőt.
Hozzáadjuk a kakaóport, a likőrt, és a többi ízesítőt.
Fél-háromnegyed órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megkössön és formázható legyen. Ezután folpackfóliába tekerjük és ismét a hűtőbe dugjuk akár egy éjszakára is. Ezután már nincs más dolgunk, mint porcukorba forgatni, felszeletelni és jóízűen megenni.

Annó

2015. december 19., szombat

A hercegnők (csirkéink) első tojása

0 megjegyzés
Nálunk már-már hagyomány, hogy a friss tyúkjaink, akik tojni kezdenek az első tojást tojó napjukat valamilyen ünnepre időzítik. Piroska például a kis fehér japán tyúkunk március 15-ét választotta. A csak hercegnőkként emlegetett 3 csirkénk közül az egyik pedig néhány napja Mikuláskor ajándékozott meg minket az első tojásával.

Azóta már több tojásunk is van és már ketten is tojnak közülük. Áprilisban még a kikelésükről számoltunk be, ma meg már lassan mind a hárman érett, tojást tojó tyúkok.
Annó

2015. december 6., vasárnap

Boldog Mikulást!

0 megjegyzés
Fűszernövényből készült virgácsokkal kívánunk Boldog Mikulást mindenkinek! :)

 Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template