Végre elkezdődhetett a karácsonyi sütögetés, konyhai készülődés, sürgés-forgás a múlt hét közepétől. Sok mindent készítettünk eddig is és még sok a terv is. A tegnap készített csokoládé szaláminkat hozzuk most ebben a bejegyzésben.
Egy amerikai oldalon találtuk a receptjét, amin kicsit változtattunk. Ezek mind ajándékba mentek, de majd készítünk magunknak is. :)
Hozzávalók:
280g étcsokoládé
113g margarin
40 ml tejszín
2 tojás
2 ek kakaópor
2 ek likőr
mandula, dió, pisztácia, aszalt gyümölcs
pillecukor tetszés szerint
porcukor a beforgatáshoz
Elkészítés:
A csokoládét összeolvasztjuk a margarinnal, majd egy kicsit kihűtjük. Addig a tejszínt simára keverjük a két tojással és ha a csoki már nem meleg összevegyítjük a kettőt.
Hozzáadjuk a kakaóport, a likőrt, és a többi ízesítőt.
Fél-háromnegyed órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megkössön és formázható legyen. Ezután folpackfóliába tekerjük és ismét a hűtőbe dugjuk akár egy éjszakára is. Ezután már nincs más dolgunk, mint porcukorba forgatni, felszeletelni és jóízűen megenni.
Annó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése