2015. április 9., csütörtök

Vaníliás-Sült almás pohárkrém

Érdekes története van ennek a receptnek, mert egy Jacques Pépin recept adott ihletet. Ez alapvetően két dolog miatt érdekes, az egyik, hogy nem nagyon szoktam az előbb említett szakácsot követni, véletlen láttam az egyik műsorát, a másik pedig, hogy alapvetően semmiben sem hasonlít az ő receptje az enyémhez. De mégis ennek hatására jött az ötlet. :) Az egy kávés körte desszert volt, egyszer biztosan ki fogom próbálni!

Szóval ez a pohárkrém egy főzött vaníliakrém és bundás alma kockák kombinációja. A bundázást tulajdonképpen úgy kell elképzelni ebben az esetben, mint a panírozást. Itt is 3 hozzávalónk volt, csak a liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett most mandulaliszt-tojásfehérje-kukoricapehellyel dolgoztunk.

A végeredmény az, hogy a krém és az alma külön-külön is isteni, de együtt még jobbak, valahogy kiegészítik egymást az ízek. Az édes krémben a savanykásabb almaszeletek, a ropogós kukoricapehellyel... :)

Hozzávalók a krémhez: (2 nagyobb adag)
- 4 dl tej
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg cukor

A tejet megmelegítjük. A tojássárgákat, a lisztet és a cukrot csomómentesen kikeverjük, majd szép lassan a tejbe csurgatjuk. Közepes lángon besűrítjük. Kihűtjük.

Hozzávalók a bundázott almakockákhoz:
- 1 nagyobb alma
- kevés mandulaliszt (darált mandula)
- tojásfehérje
- kukoricapehely

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk és bepanírozzuk. Először megforgatjuk a mandulában, aztán a tojásfehérjében, majd végezetül az apró darabokra tört kukoricapehelyben. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy olaj és vaj keverékében aranybarnára süssük őket.

A pohárkrém elkészítéséhez a poharak aljába teszünk pár kocka almát, arra krémet kanalazunk, majd megint alma és krém következik.
Szerintem nagyon jó desszert lett, nálunk mindenkinek ízlett! :)

Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template