2015. június 14., vasárnap

Meggyálom

Van egy csodaszép meggyfánk, és most kezdett érni a napokban. Nagy szemű, lédús, és édes meggyet terem. Így elgondolkodtunk valamilyen meggyes finomságon és ez a meggyhab született.


Hozzávalók:
4 db tojás
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi bors
3 ek rum
260 g meggy
3 teáskanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat az 50 g cukorral, a gyömbérporral és a borssal, valamint a 3 evőkanál rummal egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött közepes lángon besűrítjük. Ez körülbelül 5-6 perc alatt megvan. A krémet félretesszük, kihűtjük.

A tojásfehérjéket, egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A meggyet leturmixoljuk, hozzáadjuk az 50 g cukrot, a vaníliás cukrot és közepes lángon melegíteni kezdjük. Kikeverünk 3 tk keményítőt egy kis vízben és folyamatos keverés közben a meggyhez adjuk. Felforraljuk, így besűrűsödik a meggyünk is. Ezt is kihűtjük.

Ha minden kihűlt a meggyet belekeverjük a tojássárgájás krémbe, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.

Poharakba kanalazzuk, behűtjük és ehetjük is. Díszíthetjük meggyel, a meggyszósszal, vagy citromfű levelekkel.


Annó


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template