2015. október 20., kedd

Kávés fudge avagy puha karamella

Még csak október vége van, de már elkapott minket a karácsonyi készülődés láza. :) Ilyenkor keresgélünk, kutatunk, hogy mik legyenek az adott év kézzel készült ajándékai. Ezt imádjuk, magát a karácsonyi készülődést.

Eközben a nézelődés közben találtam rá néhány fudge receptre, amik azonnal elvarázsoltak. Csináltam már egyszer hasonlót, de újra ki kellett próbálnom. A fudge tulajdonképpen egy lágy édesség, a tejkaramellához tudnám hasonlítani, de a világ minden ízében és színében elkészíthető. :) Én most egy kávésat készítettem.
Nagyon egyszerű elkészíteni és szuper finom! Lágy, puha, krémes finomság.
Az enyém a következőképp készült:

KÁVÉS FUDGE
Hozzávalók:
150 g cukrozott sűrített tej
150g étcsokoládé
1 teáskanál vanília aroma
2 teáskanál instant kávé
1 teáskanál forró víz

Elkészítés: Pofon egyszerű, felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, a kávét feloldjuk a vízben és mindent összekeverünk. Amikor jól elkevertünk mindent egy gyönyörű, fényes mélybarna krémet kapunk, amit sütőpapírral vagy fóliával bélelt formába öntünk és néhány órára a hűtőszekrénybe teszünk. Amikor megdermedt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és megesszük.
Végtelenül egyszerű és nagyon-nagyon finom.
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template