Csoda finom desszert lett, igazából találtam egy receptet a neten és azt szinte teljesen átalakítottam, így sikerült ezt a pohárkrémet készítenem. Első ránézésre egy kávénak néz ki, de nem az. :)
Én 4 rétegű desszertet készítettem. Lássuk a rétegeket lentről felfelé...
Hozzávalók:
Csokoládé ganázs:
100g csokoládé
80ml tejszín (én 50 ml-vel csináltam és túl kemény lett)
80ml tejszín (én 50 ml-vel csináltam és túl kemény lett)
Mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk és kész. Kicsit langyosra hűtjük és mehet a poharak aljába.
Mogyoróvajas réteg:
1 tk zselatin port elkeverünk 2 ek vízben, hagyjuk pár percig állni.
140 g mogyoróvaj
140 g mogyoróvaj
100 g porcukor
100 ml tejszín
Ezeket a hozzávalókat összeolvasztjuk. Még a meleg krémbe belekeverjük a zselatint.
Majd felverünk újabb
Majd felverünk újabb
100 ml tejszínt és a habot beleforgatjuk a mogyoróvajas keverékünkbe. A pohárkrémünk díszítéséhez félretehetünk egy keveset a tejszínhabból. Ez kerül majd a legvégén a tetejére.
Kávés réteg:
2 tk neszkávé
1 tk forró víz
Feloldjuk a kávét a vízben, ez paszta sűrűségű lesz. Ezt a kávét belekeverjük az előzőleg elkészített mogyoróvajas krémünk felébe. Ettől lesz kávés, kicsit kesernyés hangulatot adva ezzel a desszertünknek.
Ezután nincs más hátra, mint rákanalazni a csokoládé ganázsra a mogyoróvajas, majd a kávés krémet és néhány kanál tejszínhabbal díszíteni a poharak tetejét. Ha szeretnénk még megszórhatjuk csokidarával vagy reszelt csokoládéval is.
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése