2016. augusztus 30., kedd

Szedres kosárka

0 megjegyzés
Ezeknek a csodálatos sütemény kosaraknak az ötlete anyukánk fejéből pattant ki, mert talált két csomag réteslapot a hűtőben. Szuper gyönyörű, nyárias, lila és végtelenül egyszerű elkészíteni.
A réteslap kosárkák szedres svájci vajkrémmel vannak betöltve és szederrel díszítve. Illetve egy-egy szem szedret elrejtettünk a krémben is.
És akkor jöjjön a recept:
Hozzávalók:
-1 csomag réteslap
- 5 tojásfehérje
- 250g cukor
- 340 g vaj/margarin (én ebből mindig kevesebbet teszek és jobban szeretek vajat használni)
- 1 csipet só
- 250 g szeder

Elkészítés:
A réteslapokat felkockázzuk, akkora méretűre, amekkora muffin formánk van. Minden muffin helyre benyomkodunk egy tésztalap kockát. (Természetesen a réteslapot duplán vesszük, tehát minden kosárka 2 réteg tésztából áll.) Ha minden hely foglalt a muffin formában, 180 fokos sütőbe tesszük és barnulásig sütjük őket. Ekkor kapjuk azokat az aranyos kosárkákat, amik a fentebbi képen láthatók.

Ezután nekilátunk a krém elkészítésének. Ehhez az 5 tojásfehérjét és a cukrot egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött habverővel kevergetve felforrósítjuk. Amikor meleg a tojásos keverékünk, levesszük a tűzről és gépi habverővel lehűtjük. Olyan 10 perc elteltével gyönyörű, fényes habot kapunk. Ha teljesen kihűlt, apró kockánkként hozzáadjuk a vajat, és a sót, majd jöhet bele a szeder püré is. A szeder be fogja húzni a krémünket. Nincs más hátra, mint habzsákba tölteni, és belefújni a kosárkáinkba. Szederszemekkel díszíthetjük. Isteni finom és nagyon látványos sütemény!
Annó

2016. augusztus 28., vasárnap

Kamélia cserép torta

0 megjegyzés
Névnapi ajándékba készült ez a cserepes virágtorta, két fehér cukorvirággal. A tortakarton parketta mintázatú fondant borítást kapott és erre került rá a bézs színű, kék peremű cserép vagy kaspó torta.

 A torta maga sárga piskótával és fahéj ízű krémmel készült.


Annó

2016. augusztus 22., hétfő

A selyemcsibe egyre nagyobb

0 megjegyzés
Az áprilisban kikelt kis selyemcsibe mára már egészen naggyá cseperedett. Kinőttek a belyhes tollacskái és a bóba is a fejére.
 Anyukájával kettecskén:

 És pótanyjával, aki 2-3 hétre befogadta és nevelgette. :)
Annó

2016. augusztus 18., csütörtök

7 emeletes szülinapi torta

0 megjegyzés
Nagy fába vágtam a fejszémet augusztus elején, ugyanis egy 7 emeletes cicás-kutyás tortát készítettem 7. születésnapra.

A torta óriásira sikeredett, az emeletek különböző ízesítést kaptak. Így volt vaníliás, csokoládés, és feketeribizlis-vaníliás ízű torta is. Az egyik emeletre egy kutyust, míg a másikra egy cicát formáztam meg, mivel az ünnepelt nagyon szereti az állatokat. Ezenkívül készítettem egy kutyát és egy cicát is, amit a torta oldalába szúrtam, térbeli díszítésként.
A kutyás tortán körbe csontok, míg a cicáson rózsaszín masnik voltak. A fényképezésre nem sok időnk maradt, ezért nem sikerültek szuper fényképek a tortáról, de a lényeg látszik ezeken is. :)

A végeredmény nagyon klassz lett és az ünnepelt is nagyon örült a tortájának! :)

Annó

2016. augusztus 2., kedd

Fekete ribizlis-zabkekszes pohárkrém

0 megjegyzés
Kaptunk egy nagy adag gyönyörű fekete ribizlit...gondolkodtunk rajta, hogy mit készítsünk belőle, és végül ez a gyönyörű pohárkrém készült:
Volt benne mindenféle finomság: a ribizliből készült dzsem, mascarpone és zabkeksz, szuperek így együtt. Jó volt nézni, ahogy a hófehér krém és a lilás fekete ribizli rétegek egymásra kerültek.
 És a recept:
Hozzávalók:
100g feketeribizli
50 g cukor

3 dl cukrászhab
60 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
60 g porcukor
egy csipet só
néhány zabkeksz

A fekete ribizlit az 50 g cukorral és egy korty vízzel összerottyantjuk, kicsit híg dzsem állagúra főzzük.
Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a mascarponés habot.
Ehhez összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a felvert cukrászhabot.
Ezután nincs más hátra, mint rétgezni és poharakba kanalazni a csodás krémünket.
Mascarponés hab, majd fekete ribizli dzsem, hab, összetört zabkeksz, hab...és így tovább. :)
Mi a tetejét áfonyával díszítettük, mert mi a dzsemünket fekete ribizli és áfonya keverékéből készítettük. Így is nagyon finom volt!
Annó
 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template