2016. augusztus 2., kedd

Fekete ribizlis-zabkekszes pohárkrém

Kaptunk egy nagy adag gyönyörű fekete ribizlit...gondolkodtunk rajta, hogy mit készítsünk belőle, és végül ez a gyönyörű pohárkrém készült:
Volt benne mindenféle finomság: a ribizliből készült dzsem, mascarpone és zabkeksz, szuperek így együtt. Jó volt nézni, ahogy a hófehér krém és a lilás fekete ribizli rétegek egymásra kerültek.
 És a recept:
Hozzávalók:
100g feketeribizli
50 g cukor

3 dl cukrászhab
60 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
60 g porcukor
egy csipet só
néhány zabkeksz

A fekete ribizlit az 50 g cukorral és egy korty vízzel összerottyantjuk, kicsit híg dzsem állagúra főzzük.
Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a mascarponés habot.
Ehhez összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a felvert cukrászhabot.
Ezután nincs más hátra, mint rétgezni és poharakba kanalazni a csodás krémünket.
Mascarponés hab, majd fekete ribizli dzsem, hab, összetört zabkeksz, hab...és így tovább. :)
Mi a tetejét áfonyával díszítettük, mert mi a dzsemünket fekete ribizli és áfonya keverékéből készítettük. Így is nagyon finom volt!
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template