2023. április 2., vasárnap

Diós kadayıf

Amióta rátaláltunk azóta imádjuk a kadayıf tésztát, különleges vékony, hosszúszálú tészta, amit nagyon ropogósra lehet sütni. Általában szirupos, édes süteményekhez használják, már mi is többfélét kipróbáltunk vele. Most egy dióval töltöttet készítettünk.


A recept nagyon egyszerű volt, egy kis poharat félig megtöltöttünk a szálaira szedett tésztával, egy csipet aprított diót helyeztünk a közepébe, majd betakartuk még egy kis tésztával és golyókat formáztunk belőle.

A tésztagolyókat 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttük és leöntöttük cukorsziruppal. Nagyon sok szirupot megivott, de a teteje ropogós maradt.
A kadayıf tészta:

Recept:

280 g cukor

400 ml víz

A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, amit a forrás után citrommal ízesítünk.

250 g kadayıf tészta

100 g olvasztott vaj/margarin

A tésztát szálaira bontjuk, ráöntjük az olvasztott vajat és összeforgatjuk, hogy lehetőleg mindenütt vajas legyen.

Annó




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template