2024. szeptember 15., vasárnap

Pepeçura avagy lila szőlő puding

Első alkalommal próbáltuk ki ezt az érdekes receptet. Nekem nagyon megtetszett hiszen nem nagyon készítünk szőlőből édességet, pláne nem pudingot.

Ízletes, kicsit a kékszőlőlére és a birsalmasajtra emlékeztetett bennünket.

Hozzávalók:
500g kékszőlő
200 ml víz
25 g cukor
2 ek kukorica liszt
0.5 ek búza keményítő (kukorica keményítő is lehet)

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és fazékba tesszük. 
Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a szőlő levet enged.
Ekkor szűrőn átnyomkodjuk.
Egy merőkanálnyit tegyünk félre, a többit öntsük vissza a fazékba.
A félretett szőlőlével keverjük el a kukoricalisztet és a keményítőt.
Adjuk a keményítős keveréket a szőlőpüréhez és forraljuk fel.
Amikor kellően besűrűsödött szedjük tálkákba és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe.
Tálaláskor pisztáciával és darált dióval díszítjük.

Annó

Forrás: yemek.com


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template