2015. november 4., szerda

Japán vad citromdzsem

Van két mára már nagy fává nőtt japán vadcitromunk. Nagyon kis csemeteként kerültek hozzánk, és sokáig nem is teremtek. Néhány éve azonban minden tavasszal virágoznak és őszre sárga gömb alakú citromokkal vannak telis-tele.

Az idei év eddig a legtermékenyebb, és legsikeresebb, mert sokat is termett mindkét fa és szép nagy citromok voltak rajtuk. Ez a citrom egyáltalán nem hasonlít az általunk ismert citromokhoz, az illata és az íze is teljesen más. A héja kifejezetten keserű, a leve, húsa savanyú és színültig van maggal. Ezidáig nem sok mindenre hasznosítottuk a termést a gasztronómia területén, de idén elhatároztuk, hogy dzsemet főzünk belőle, lesz, ami lesz.

A dzsem jól sikerült, csak mivel ez a citrom keményebb héjú és kevesebb a húsa, mint a sima citromnak, ezért nem főtt szét eléggé. Inkább a kandírozott citromszeletekre hasonlított, mint dzsemre, ezért újrakészítettük.

Az új adagot egy kicsit megturmixoltuk, és így dzsemesebb állaga lett.
Nagyon különleges.

És a fákról egy-egy kép a sok citrommal:


Annó

2 megjegyzés:

  1. De jo, hogy bee'rnek a citromok. Tudnal egy kepet feltenni a farol is a poszthoz? Koszonom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idén szép idő volt rájuk, és nagyon sok citrom is volt rajtuk. :)
      Tettem fel róluk képet is.

      Törlés

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template