Az idei év eddig a legtermékenyebb, és legsikeresebb, mert sokat is termett mindkét fa és szép nagy citromok voltak rajtuk. Ez a citrom egyáltalán nem hasonlít az általunk ismert citromokhoz, az illata és az íze is teljesen más. A héja kifejezetten keserű, a leve, húsa savanyú és színültig van maggal. Ezidáig nem sok mindenre hasznosítottuk a termést a gasztronómia területén, de idén elhatároztuk, hogy dzsemet főzünk belőle, lesz, ami lesz.
A dzsem jól sikerült, csak mivel ez a citrom keményebb héjú és kevesebb a húsa, mint a sima citromnak, ezért nem főtt szét eléggé. Inkább a kandírozott citromszeletekre hasonlított, mint dzsemre, ezért újrakészítettük.
Az új adagot egy kicsit megturmixoltuk, és így dzsemesebb állaga lett.
Nagyon különleges.
És a fákról egy-egy kép a sok citrommal:
Annó
De jo, hogy bee'rnek a citromok. Tudnal egy kepet feltenni a farol is a poszthoz? Koszonom.
VálaszTörlésIdén szép idő volt rájuk, és nagyon sok citrom is volt rajtuk. :)
TörlésTettem fel róluk képet is.