A következőképpen készítettük:
Összetevők:
Fehér csokoládés krém:
4 dl tej
50g cukor
1-1,5 ek keményítő vízben/tejben oldva
3 kk vaníliás cukor
65 g fehér csokoládé
Kávés krém:
4 dl tej
3/4 csomag vaníliás pudingpor
50g cukor
3 kk vaníliás cukor
4-5 tk instant kávé forró vízben oldva
Elkészítés:
A fehér csokoládés krémhez egy nyeles lábasba öntjük a tejet, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fehér csokit kockákra törve és összemelegítjük. Amikor már felolvadtak a tejben a hozzávalók, elkeverjük a keményítőt egy kis vízzel vagy tejjel és hozzáadjuk a fehér csokoládés keverékünkhöz. Felforraljuk, majd amikor besűrűsödött le is vesszük a tűzről. Félretesszük kihűlni.
Ez idő alatt nekilátunk elkészíteni a kávés krémet. Ehhez a pudingport, a cukrot, vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy kis tejjel, majd hozzáöntjük a kávét és a maradék tejet. Közepes lángon lágy krémmé főzzük. Amikor felforr kész. Ezt a krémet is kihűtjük.
Amikor kihűltek a krémek felváltva, rétegezve poharakba kanalazzuk, tetszés szerint díszítjük és fogyasztás előtt behűtjük.
Nagyszerű desszert egy ebéd utánra! :)
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése