2015. november 15., vasárnap

Kávés fehércsokoládés pohárkrém

Régebben szinte nap mint nap készítettük a pohárkrémeket, most egy kisebb szünet után újra egy pohárdesszerttel jelentkezünk. Ez a krém egy rétegezett kávés, fehér csokis csoda. Úgy vélem nem utoljára került az asztalra nálunk. :)

Az elkészítése nem bonyolult, gyorsan kész lesz és nagyon finom. Bármilyen alkalomra megfelelő desszert.

A következőképpen készítettük:

Összetevők:
Fehér csokoládés krém:
4 dl tej
50g cukor
1-1,5 ek keményítő vízben/tejben oldva
3 kk vaníliás cukor
65 g fehér csokoládé

Kávés krém:
4 dl tej
3/4 csomag vaníliás pudingpor
50g cukor
3 kk vaníliás cukor
4-5 tk instant kávé forró vízben oldva



Elkészítés:
A fehér csokoládés krémhez egy nyeles lábasba öntjük a tejet, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fehér csokit kockákra törve és összemelegítjük. Amikor már felolvadtak a tejben a hozzávalók, elkeverjük a keményítőt egy kis vízzel vagy tejjel és hozzáadjuk a fehér csokoládés keverékünkhöz. Felforraljuk, majd amikor besűrűsödött le is vesszük a tűzről. Félretesszük kihűlni.

Ez idő alatt nekilátunk elkészíteni a kávés krémet. Ehhez a pudingport, a cukrot, vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy kis tejjel, majd hozzáöntjük a kávét és a maradék tejet. Közepes lángon lágy krémmé főzzük. Amikor felforr kész. Ezt a krémet is kihűtjük.

Amikor kihűltek a krémek felváltva, rétegezve poharakba kanalazzuk, tetszés szerint díszítjük és fogyasztás előtt behűtjük.

 
Nagyszerű desszert egy ebéd utánra! :)
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template