2016. május 20., péntek

Csipkés cukorvirágos torta

Ennél a tortánál végre felhasználhattam a cukorvirágaimat is, amiket az elmúlt hetekben készítettem. Most, hogy volt egy kis időm a cukorvirágozással foglalkozni, újabb és újabb virágokat próbáltam elkészíteni.
Ennek a tortának az alapja egy nagyon "csokis", szinte fekete piskóta, valamint a már korábbi bejegyzéseimben említett mascarpone töltelék, most áfonyalekvárral megspékelve. Mindig szeretném felszeletelve látni a tortákat! :)
A cukorcsipkével is kísérletet tettünk, ez volt az első alkalom, hogy ilyet csináltunk. Kicsit megküzdöttünk vele mire kivarázsoltuk a csipkéket a szilikonból, de végül rájöttünk, hogy csak várnunk kellett volna 1-2 órát mielőtt kiszedjük. Úgy sokkal, de sokkal könnyebb dolgunk lett volna. Na de most már ezt is tudjuk! :)
A sok-sok cukor virág közül válogattunk, hogy melyiket tegyük a tortára, melyik illik hozzá a legjobban. Végül egy barack, egy fehér és egy rózsaszínre esett a választásunk, néhány bogyó és zsályalevél társaságában.



Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template