A múlt hétvégén kipróbáltuk a cannoli sütést. Az alapoktól kezdtük, nevezetesen, hogy most szereztük be hozzá a formát is, ami lehet nem az autentikus darab, de sikerült vele elkészítenünk a süteményt.
Nem egy bonyolult desszert, de elég időigényes és a végére jól el is fáradtunk, viszont megérte elkészíteni, mert isteni finom. Lehet mostanság nem vetemedünk ilyesmire, de a jövőben azért még biztosan sütünk cannolit.
Hozzávalók:
250 g liszt
15 g cukor
1 tk fahéj
1/4 tk só
28 g vaj/margarin
1 nagy tojás
75 ml fehér bor
(tojásfehérje)
A tésztát összeállítjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha lejárt az 1 óra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk ki belőle. Mi egy nagy pogácsaszaggatót használtunk erre a célra. Ezután oválist nyújtunk a körökből, hogy a tészta mérete megegyezzen a formáéval. Ha kell széltére is nyújtunk rajta. Az ellipszis egyik végét megkenjük tojásfehérjével és rátekerjük a formára. Majd 180 C-os olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mi mascarpone krémmel töltöttük őket.
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése