Végre kipróbáltuk a ropogós tetejű képviselőfánkot! Nagyon szép és ízletes sütemény, ez a kis réteg "vajas keksz massza" nagyon feldobja. Mi most vaníliapudinggal töltöttük meg, hamar elfogyott. :)
Könnyen elkészíthető, csak egy kicsit előre kell dolgoznunk, mert a tetejére kerülő masszát be kell hűtenünk.
Hozzávalók a tetőhöz:
56g margarin
67g cukor
62g liszt
8g kakaó (ha barnára szeretnénk ezt az egyik felébe belekeverjük)
A hozzávalókat összedolgozzuk, folpack között 2-3 mm-esre nyújtjuk és 30-45 percre a fagyasztóba tesszük. Utána ebből szaggatunk kis köröket, amiket a még nyers égetett tészta halmok tetejére teszünk és együtt aranybarnára sütjük őket.
Annó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése