2014. október 9., csütörtök

Beköszöntött az ősz

Beköszöntött az ősz immár másfél hónapja. A kertben elkezdődtek, mostanra majdnem be is fejeződtek a betakarítási munkálatok.
A ronda esős, özönvizes időszak után nagyon szép őszi időben volt részünk.
Virágozni kezdett a csicsóka. Tavasszal ültettünk belőle 2 sort, kíváncsian várjuk milyen termés lesz alatta. :)
Beértek a napraforgók. Viszonylag sok napraforgót sikerült begyűjtenünk, ami nagyon jó téli takarmány lesz az állatoknak, de megdolgoztunk vele. Körbeültettük vele a kertet, nyáron a felét behálóztuk, hogy ne egyék a madarak, így elég sok mag megmaradt nekünk.
Sok fűszerpaprikánk is termett, amiket most felkötve szárítunk a napon.

Valamint másodvirágzásnak indultak a tavasszal ültetett levendulatöveim, aminek nagyon örülök, mert most az ősszel is van friss levendula virágom. Sok mindenre használjuk, a múltkor épp zselét készítettem belőle, de tea ízesítőként is jó, főleg ha meg vagyunk fázva, mert kellemesen mentolos az aromája.
Ha már a virágokról van szó az őszi virágok is most nyílnak, csodaszépek: Még nem száradt meg rajtuk a reggeli harmat, úgy fotóztam őket.
És szintén a kertből: káposzta. A fodros és a sima fejeskáposzta is szépen megnőtt a kecskék és a tyúkok nagy örömére. Mert hogy a többséget nekik szántuk. Imádják mindannyian. A kecskék csak úgy ropogtatják torzsával együtt. :)
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template