2014. december 29., hétfő

Levendulás zselébonbon

Levendulás bonbon készült. Már nagyon régen nem csináltam bonbont, most egy teazseléset gyártottam.
A csokoládéja fele ét-, fele fehércsokiból készült.
Íme a recept:
Hozzávalók:
75g étcsokoládé
75g fehércsokoládé
1 dl forró víz
1 tk zselatin
3-4 levendulavirág
1 csipet fekete teafű

Elkészítés:
A csokoládékat vízgőz felett összeolvasztjuk, beletöltjük a bonbon formába és kifolyatjuk a felesleget. Betesszük a hűtőbe, közben elkészítjük a zselét.
Felforralunk 1 dl vizet, leforrázunk egy csipet teafüvet, ízlés szerinti 3-4 levendulavirággal együtt. Amikor nekünk megfelelően erős, leszűrjük, beletesszük a zselatint és kihűtjük.
Ha lehűlt a teás zselé beletöltjük a bonbonformába, úgy, hogy még a csokitalp ráférjen. Újra visszatesszük a hűtőbe. Amikor a zselé megdermedt elkészítjük rá a csokitalpat és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, amíg elkészül.


Nóri

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template