A recept ha lehet egyáltalán receptnek nevezni:
Hozzávalók:
100g eper (jelen esetben fagyasztott)
50g cukor
1 banán
2 kis pohár joghurt
kis darab vanília
4 tk vaníliás cukor
2 nagy habcsók
És ennyi!
A gyümölcsöket egy kis lábasba tesszük, ha kell egy korty vizet öntünk alájuk és közepes lángon összeforraljuk, kicsit dzsemes állagúra főzzük. Hűlni hagyjuk.
A natúr joghurtba belekeverjük a késsel kikapart vanília magjait, illetve 4 teáskanál vaníliás cukrot, aki szeretné, hogy kicsit édesebb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.
A rétegzést egy nagy csipet darabokra tört habcsókkal kezdjük, ezt szórjuk a poharak aljába. Erre jön egy réteg joghurt, ennek a tetejébe pedig a gyümölcs, így rétegezzük tovább. Joghurt-gyümölcs. A tetejét habcsókkal díszítjük.
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése