2015. január 6., kedd

Epres-banános pohárkrém habcsókkal

Újabb pohárkrém. :) Alig néhány hozzávalóból készül,de annál finomabb.


A recept ha lehet egyáltalán receptnek nevezni:

Hozzávalók:
100g eper (jelen esetben fagyasztott)
50g cukor
1 banán
2 kis pohár joghurt
kis darab vanília
4 tk vaníliás cukor
2 nagy habcsók
És ennyi!

A gyümölcsöket egy kis lábasba tesszük, ha kell egy korty vizet öntünk alájuk és közepes lángon összeforraljuk, kicsit dzsemes állagúra főzzük. Hűlni hagyjuk.
A natúr joghurtba belekeverjük a késsel kikapart vanília magjait, illetve 4 teáskanál vaníliás cukrot, aki szeretné, hogy kicsit édesebb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.

A rétegzést egy nagy csipet darabokra tört habcsókkal kezdjük, ezt szórjuk a poharak aljába. Erre jön egy réteg joghurt, ennek a tetejébe pedig a gyümölcs, így rétegezzük tovább. Joghurt-gyümölcs. A tetejét habcsókkal díszítjük.

Annó



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template