2015. január 24., szombat

"Rakott krumpli"

Egy krumplis-hagymás étel készült ebédre. Nagyon egyszerű, csak elő kell készülni hozzá, a krumplit nagyon vékonyan felszeleteljük, a hagymát szálasra vágjuk. Nem is kell más hozzá, csak egy kis kakukkfű, só, bors és néhány kanál húsleves.


Egy hőálló tálba sorakoztatunk egy réteget a krumpliszeletekből, megszórjuk a szálakra szedett hagymával, majd a kakükkfűvel, sózzuk, borsozzuk. És így folytatjuk...
A tetejét krumplival zárjuk, néhány kocka vajat teszünk rá, meglocsoljuk 1-2 merőkanál levessel és készre sütjük.

Az eredeti recept Tom Kerridge-től származik, abban egy nagy szelet bárányt süt meg a krumpli tetején. Úgy biztosan még finomabb, hogy a hús íze átjárja a krumplit. De így önmagában elkészítve köretnek sem rossz. :)
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template