Egy krumplis-hagymás étel készült ebédre. Nagyon egyszerű, csak elő kell készülni hozzá, a krumplit nagyon vékonyan felszeleteljük, a hagymát szálasra vágjuk. Nem is kell más hozzá, csak egy kis kakukkfű, só, bors és néhány kanál húsleves.
Egy hőálló tálba sorakoztatunk egy réteget a krumpliszeletekből, megszórjuk a szálakra szedett hagymával, majd a kakükkfűvel, sózzuk, borsozzuk. És így folytatjuk...
A tetejét krumplival zárjuk, néhány kocka vajat teszünk rá, meglocsoljuk 1-2 merőkanál levessel és készre sütjük.
Az eredeti recept Tom Kerridge-től származik, abban egy nagy szelet bárányt süt meg a krumpli tetején. Úgy biztosan még finomabb, hogy a hús íze átjárja a krumplit. De így önmagában elkészítve köretnek sem rossz. :)
Annó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése