2015. május 27., szerda

Kukoricás rozmaringos lepény

Gyors vacsorának kiváló. Olyan mint egy sós amerikai palacsinta. Fele-fele arányban kukorica és búzalisztből készült, a rozmaringtól jó fűszeres.

Hozzávalók:
200 g kukoricaliszt
200 g búzaliszt
1 tojás
2 tk sütőpor
rozmaring ízlés szerint
tej, amennyit felvesz

A liszteket összekeverjük, beletesszük a sütőport, a rozmaringot, hozzáütjük a tojást és annyi tejet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk.  Sózzuk, borsozzuk természetesen.
Majd evőkanálnyi halmokat száraz serpenyőbe teszünk. Mikor buborékos lesz a tetejük, megfordítjuk a lepényeket és a másik oldalukat is megsütjük.

Fokhagymás tejföllel az igazi!
Annó


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template