2014. július 17., csütörtök

A kertben terem


A kertben szépen teremnek a növények, elég sok minden érik már, így lehet szüretelni.

Nagyon sok meggyünk volt, kis aprószemű, de színültig volt 2 fa. Joghurttal ettük és vörösboros meggylekvár készült belőle.
Most a szilva is kezd érni, azon is rengeteg van.

Van két hosszú sor karalábénk, egyik lila, a másik későbbi nagy fehér. Igazi karalábé út, alig lehet a nagy levelektől haladni közöttük. :) Hasznos növény nekünk, mert amit megeszünk a levelei mehetnek az állatoknak, ők is nagyon szeretik. A lilák már megnőttek, azokat már lehet szedni.

A levenduláimat már kétszer megszedtem és hamarosan harmadszor is lehet. Folyamatosan hozzák az új virágokat. Hajtanak, bokrosodnak, óriásit nőttek tavasz óta. Már szép kis csokraim is vannak a virágokból. Nem is gondoltam, hogy az idén ilyen sok virágot hoznak ezek a fiatal növények.

A napraforgók kivirágoztak, már be is szemesedtek. Így be kellett hálóznunk őket, hogy ne a verebek egyék meg az összes termést. Elég sokat betakartunk, de azért még sok van, amelyik nem kapott védelmet. Ahogy kezdtek szemesedni, mindig sorba hálóztuk őket, de rengeteg van körbe a kertben így nem értünk még a végére, meg most elfogyott a hálónk is.


Leszedtük a sóskát is, abból is sok lett (bár én egyáltalán nem szeretem). 

A paradicsomokon, paprikákon is sok termés lesz, de azok még nálunk nem érnek. Illetve az édes paprikáról már ettünk, a csípősek meg még nem jók, de nagyon szépek.
Nagyon sok szép tépősalátánk volt, valamint nagyra nőttek a takarmányrépáink is, amit a kecskék nagyon szeretnek.
A cukorborsón is sok termésünk volt, és a csicseriborsón is bőven vannak hüvelyek.
Szépen alakulnak a növények a kertben.
Annó
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template