Egyre több új sajtreceptet próbálunk ki. Most, hogy van tej lehet kísérletezgetni, új dolgokba fogni.
Nemrég készült néhány Chèvre típusú sajt, amik nagyon jól sikerültek. Ez egy viszonylag hosszú alvadási idővel készülő friss sajt. Az elkészítése ezért hosszadalmas, de nem egy nagy ördöngősség, csak mindent ki kell tapasztalni. Mikor sikerült ideális sajtformákat szereznünk a magassága is tökéletes lett. Mivel az alvadék darabolás nélkül kerül a formákba, magas edényekre van szükség, hiszen a sok savó távozása után a sajttésztánk jócskán összeesik. Miután a hatalmas gyönyörű fehér alvadékot átszedtük a formákba és kivártuk az ugyancsak hosszú csepegtetési időt is, már majdnem késznek is mondhatjuk a chèvrejeinket.
Lágy, krémes állagú savanykás ízhatású sajt.
Annó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése