A joghurtokat már említettem valamelyik korábbi
bejegyzésben. Isteni finomak!
Tehén tejből igazi kemény „görög joghurtot” lehet készíteni, amiben megáll a kanál. Nagyon finom, ízes, krémes, különböző gyümölcsökkel fantasztikus. Tavaly még csak leturmixoltuk hozzá az epret, idén már összerotyogtattuk kis cukorral és sűrűbbre főztük, így szép fényes, mázas lett a joghurt betét.
Tehén tejből igazi kemény „görög joghurtot” lehet készíteni, amiben megáll a kanál. Nagyon finom, ízes, krémes, különböző gyümölcsökkel fantasztikus. Tavaly még csak leturmixoltuk hozzá az epret, idén már összerotyogtattuk kis cukorral és sűrűbbre főztük, így szép fényes, mázas lett a joghurt betét.
A kecsketej egészen más, mint a tehén tej, összetevőit
illetően is és a viselkedése szempontjából is. Külön ki kell tapasztalni, hogy
mit hogyan lehet belőle készíteni. A joghurt is sokkal hígabb lesz
kecsketejből, mint tehénből. Nagyon finom krémes, teljesen más ízhatású és
állagú. Igazi ivójoghurt. Persze lehet sűrűbb állagú joghurtot is csinálni, ha
lecsepegtetjük a kész joghurtunkat.
Mindkét tejből finom joghurtok készülnek, de össze sem lehet
őket hasonlítani.
Annó
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése