2014. július 17., csütörtök

Joghurtok



A joghurtokat már említettem valamelyik korábbi bejegyzésben. Isteni finomak!
Tehén tejből igazi kemény „görög joghurtot” lehet készíteni, amiben megáll a kanál. Nagyon finom, ízes, krémes, különböző gyümölcsökkel fantasztikus. Tavaly még csak leturmixoltuk hozzá az epret, idén már összerotyogtattuk kis cukorral és sűrűbbre főztük, így szép fényes, mázas lett a joghurt betét. 

A kecsketej egészen más, mint a tehén tej, összetevőit illetően is és a viselkedése szempontjából is. Külön ki kell tapasztalni, hogy mit hogyan lehet belőle készíteni. A joghurt is sokkal hígabb lesz kecsketejből, mint tehénből. Nagyon finom krémes, teljesen más ízhatású és állagú. Igazi ivójoghurt. Persze lehet sűrűbb állagú joghurtot is csinálni, ha lecsepegtetjük a kész joghurtunkat.
Mindkét tejből finom joghurtok készülnek, de össze sem lehet őket hasonlítani.
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template