2014. május 25., vasárnap

Friss sajtok

Készültek a héten is friss sajtok, azaz ízesített gomolyák. Kértek tőlünk egy erős paprikás változatot, amivel kicsit megküzdöttünk, hogy csípjen, de végül pont olyan lett, amilyet szerettünk volna és annak is ízlett, aki kérte. Előtte paprikásat már csináltunk, de az nem csípett. Ez végül tökéletes lett amikor megkóstolja az ember az elején kellemesen érződik a paprika és a sajt íze, majd a végén egy kicsit csíp, enyhén megmutatja, hogy azért van benne chili is. :)


Hozzá kell tennem, hogy nem kevés chili paprika került bele, hogy elérjük a csípős ízt. :) Kísérleteztünk vele, hogy milyen paprikák, és milyen mennyiségben kerüljenek a sajtba, hogy pont jó legyen az ízhatás, és nagyon örülünk, hogy sikeredett a dolog.

Amikor a paprikákat szeleteltem a kezem egy napig égett minden melegtől (meleg víz vagy egy bögre tea), valamint vigyáznom kellett, hogy ne nyúljak a szemembe. :)
Szóval igen brutális paprikákkal volt dolgunk.

A másik sajtot most snidlinggel ízesítettük, az kellemesen hagymás ízvilágú lett.

Nekünk mindkettő nagyon ízlik.

A képek nem túl jó minőségűek, mert csak esti fénynél volt időm lefotózni őket, de azért remélem visszaadják a sajtokat.
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template